Suomen Sulkapalloliitto
Etusivu
Uutiset

Sulkapalloliitto
Lajitieto

Lapset ja nuoriso
Aikuisharrastajat
Seniorit

Huippusulkapallo

Kilpailutoiminta
Lisenssit

Koulutus
Seurat / Alueet
Kuvagalleria
Linkit

Handler(searchform) says: -template error, tags have wrong order

etusivu > aikuisharrastajat > yrityksille >> tulostettava versio

Sulkapallo työpaikkaliikuntana

Kuntoliikuntaliiton helmikuussa 2008 ilmestyneen työpaikkaliikuntabarometrin mukaan lähes kaikki yritykset investoivat henkilöstönsä työkykyä ja vireyttä ylläpitävään liikuntaan. Kuuluuko sinun työpaikkasi tähän ryhmään?

Liikunnalle löytyy myös muita tarpeita sillä reilu kolmannes vastaajista nostaa liikunnan yrityskuvatekijäksi. Panostus etenkin suuremmilla työpaikoilla ja julkisella sektorilla näyttää olevan kasvussa. Viidessä vuodessa liikuntainvestoinnit henkilöä kohti ovat lähes kaksinkertaistuneet 80 eurosta 143 euroon. Tutkimuksen mukaan yritysten liikuntapäätöksistä vastaa yrityksen ylin johto. Johdon rooli tulee tulevaisuudessa jopa korostumaan.

Barometriin vastaajat arvioivat, että henkilöstöstä 57 prosenttia osallistuu edes joskus työantajien tukemaan liikuntaan. Säännöllisesti osallistuu alle neljäkymmentä prosenttia.

Yli puolessa suurimmiksi esteiksi työpaikalla liikunnan tukemiseen nähtiin se, että henkilöstö ei ole riittävän kiinnostunut asiasta. Työpaikan taloudellinen tilanne oli esteenä vain 21 prosentilla vastaajista. Liikuntapassiivisten saavuttaminen on työnantajille haaste, johon henkilöstön liikuntapalvelujen painopiste kahden seuraavan vuoden aikana tulee kohdistumaan. Tässä on haastetta kylliksi niin liitolle kuin lajiseuroille.


Miten alkuun?

Sulkapalloliitto on kehittänyt yrityksille valmiin Virtaa Sulkapallosta -tuotteen. Kyseessä on lajitutustuminen, jossa on otettu huomioon myös terveysliikuntanäkökulma. Tällä pyritään aktivoimaan myös passiivisesti liikkuvat.


Sulkapallo muiden mailapelien joukossa on tuettujen liikuntamuotojen tai -lajien listalla kuntosaliliikunnan, uinnin ja joukkuepalloilulajien jälkeen. Sulkapallon harrastajia on noin 142.000 ja laji on säilyttänyt vankasti asemansa aikuisharrastajien keskuudessa ja on sen myötä mukana vahvasti myös työpaikkaliikunnassa. Lajin terveys- ja kuntovaikutukset ovat omiaan houkuttelemaan uusia harrastajia. Erityisesti vähemmän liikkuneet aikuiset suosivat sulkapalloa, sillä aloituskynnys on matala. Rohkeutta aloitukseen antaa varmasti jokaisen lapsena pelaama pihasulkis.

Kysynnästä muodostuu kovat paineet pelitilojen ja ohjaajien suuntaan. Jo nyt lähes kaikki hallien arki-illat on myyty vakiovuoroiksi klo 15-22 ja uusien halukkaiden harrastajien on löydettävä pelitilaa joko päivällä tai viikonloppuisin. Sulkapallon harrastajat tänä päivänä haluavat saada ohjausta ja tietoa lajista heti aloitusvaiheessa. Seurojen ja hallien kurssitarjontaa tulee lisätä vastaamaan tähän kysyntään.

Virtaa sulkapallosta -esimerkkitapahtumat:

1. Lajikokeilu - 2 tuntia

  • Lajin peruslyöntejä
  • Sääntö- ja välinetietoa
  • Hauskaa pelaamista

Materiaalit kurssilaisille:

  • Virtaa sulkapallosta - esite
  • Liiku riittävästi –kortti
  • Suomen Osteoporoosiliitto ry: materiaalit

2. Tutustumiskurssi - 4 tuntia
(voidaan toteuttaa esim. 2 x 2 tunnin tapahtumana)

  • Lajin peruslyönnit
  • Sääntö- ja välinetietoa
  • Liikkuminen ja taktiikan alkeet
  • Tietoisku liikunnan hyvinvointivaikutuksista

Katso syksyn 2009 kurssit:
http://www.sulkapallo.fi/SSUL/ssulwww.nsf/sp?Open&cid=content4B361F

Lähde: Kuntoliikuntaliiton barometri 2007

 

Kysy lisää: Sulkapalloliitto / Merja Elomaa 040 526 9939 tai merja.elomaa@sulkapallo.fi


SSuL
Suomen Sulkapalloliitto
Radiokatu 20, 6. kerros
00240 HELSINKI
-
-
-
puh: 09-3481 2287
fax: 09-3481 2509