Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Estonian International 13.-16.1.2011, Tallinna
Taso: International Series, palkintosumma: 5000 USD

Ville Lång aloitti vuotensa viemällä Tallinnassa pelatun Estonian International -turnauksen voiton. Ykkössijoitettu Lång kaatoi loppuottelussa suoraan kahdessa erässä isäntämaan Raul Mustin.

Ottelu pelattiin alusta asti Långin komennossa. Mies ei antanut koko ottelun aikana virolaiselle kertaakaan johtoasemaa, vaan tykitti jo erien alussa reiluun johtoon. Pallorallit olivat kuitenkin pitkiä, ja Lång sai väsyttää vastustajaansa 45 minuuttia ennen kuin voitto lopulta lohkesi.

”Toinen erä tuli helpommin kuin ensimmäinen, joka oli varmasti yksi kovimmista koskaan pelaamistani”, kommentoi Lång ottelua.

Mies oli tänään iskussa ja peli kulki hyvin. ”Ottelu meni paljon paremmin kuin yksikään aiempi peli täällä. Edellisissä peleissä lyönnit ja jalat eivät toimineet, mutta tänään nekin olivat kunnossa.”

Maailmanlistalla sijalla 55. oleva Must on Långille tuttu vastustaja. Viimeksi Lång (50.) voitti Mustin tasan viikko sitten Östersundom IF:n kisassa Vantaalla myös suoraan kahdessa erässä. Must puolestaan vei voiton Finnish Openin finaalikohtaamisessa viime huhtikuussa Vantaalla.

Matkalla loppuotteluun Lång kaatoi alkukierroksilla Viron Rainer Kaljumäen ja Venäjän Nikolay Ukk’n ja välierässä Saksan Lukas Schmidtin häviämättä erääkään. Puolivälierässä nähtiin puolestaan mielenkiintoinen ottelu, kun Lång kohtasi Kasper Lehikoisen (190.). Lång sai tehdä tunnin töitä Lehikoista vastaan. Lång voitti tiukan ottelun, jossa Lehikoisella oli kolmannessa erässä kolme ottelupalloa.

Lång kertoi jäävänsä Tallinnaan treenaamaan ja matkustavansa sieltä suoraan Tukholman turnaukseen, joka alkaa torstaina.

Lång on voittanut Viron turnauksen edellisen kerran vuonna 2009. Tämänpäiväinen voitto on hänen uransa 10. mestaruus.

Miesten kaksinpelin loppuottelu:
Ville Lång – Raul Must EST 21-15, 21-14

Ville Långin kansainväliset mestaruudet:
2006 Ranska (Toulouse)
2006 Skotlanti
2008 Kroatia
2008 Romania
2008 Venäjä
2008 Norja
2009 Viro
2009 Turkki
2010 Unkari
2011 Viro

Turnauksen kaikki tulokset

Loppuottelu on nähtävillä Badminton Europen netti-TV:stä