SM-kisat 3.-5.2.2012, Vantaan Energia Areena

Naisten kaksinpelin finaalissa kohtasivat Nanna Vainio ja Airi Mikkelä. Ensimmäisessä erässä alkuerä mentiin hallitsevan Suomen mestarin Vainion selkeässä komennossa. Loppua kohden Mikkelä alkoi kuitenkin kiriä, mutta se ei aivan riittänyt erävoittoon. Ensimmäinen erä Vainiolle lukemin 21-19.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Molemmat saivat vuorotellen pisteitä ja tasainen erä päättyi tällä kertaa Mikkelän voittoon 21-19. Huippujännittävän ottelun kruunasi hieno ja tasainen kolmas erä. Nanna Vainio vei lopun ratkaisevissa palloissa pidemmän korren ja otti näin jo neljännen mestaruutensa putkeen.

Miesten kaksinpelissä vastakkain pelasivat sama pari kuin kaksi edellistäkin vuotta - Ville Lång ja Eetu Heino. Ensimmäinen erä meni jatkopalloihin asti. Niissä Ville Lång oli tarkempi ja otti erävoiton lukemin 24-22. Toisessa erässä Lång oli koko ajan askeleen edellä ja varmisti näin kahdeksannen Suomen mestaruutensa. Ville liittyi kahdeksan mestaruuden kerhoon yhdessä Lars Henrik Nyberghin ja Pontus Jäntin kanssa.

Naisten nelinpelin finaali venyi kaksinpelin tapaan kolmanteen erään. Nanna Vainio ja Airi Mikkelä voittivat ensimmäisen Suomen mestaruutensa nelinpelissä.

Miesten nelinpelissä Eetu Heino ja Oskari Saarinen lähtivät haastamaan kahden edellisen vuoden mestareita Ville Långia ja Mikko Vikmania. Ensimmäinen erä meni Långille ja Vikmanille selvästi. Heino ja Saarinen paransivat kuitenkin peliään ja onnistuivat voittamaan kaksi seuraavaa erää. Yllättävä voitto hallitsevista mestareista takasi Heinolle ja Saariselle ensimmäiset SM-kultamitalinsa.

SM-viikonlopun päätteeksi pelattiin sekanelinpeli. Vastakkain olivat parit Anton Kaisti/ Jenny Nyström ja Ville Lång/ Airi Mikkelä. Kaikissa kolmessa pelimuodossa finaalissa olleet Lång ja Mikkelä onnistuivat ottamaan yhden erävoiton, mutta Kaisti ja Nyström olivat lopulta liian kova vastus.

Finaalipäivä oli huipputasainen. Miesten kaksinpeli oli ainut poikkeus, jossa peli ei venynyt kolmanteen erään.

Finaalien tulokset:

NK: Nanna Vainio, ESB - Airi Mikkelä, ÖIF 21-19, 19-21, 21-16

MK: Ville Lång, ÖIF - Eetu Heino, ESB 24-22, 21-16

NN: Nanna Vainio, ESB/ Airi Mikkelä, ÖIF - Mathilda Lindholm/ Jenny Nyström, HBC
21-23, 21-14, 21-18

MN: Eetu Heino/ Oskari Saarinen, ESB - Ville Lång/ Mikko Vikman, ÖIF
11-21, 21-14, 21-19

SN: Anton Kaisti/ Jenny Nyström, HBC - Ville Lång/ Airi Mikkelä, ÖIF
21-13, 16-21, 21-10

Turnauksen kaikki tulokset