SM-kisat 3.-5.2.2012, Vantaan Energia Areena

Naisten kaksinpelien välierät olivat ennakkosuosikkien näytöstä. Hallitseva mestari Nanna Vainio voitti Sonja Pekkolan kahdessa erässä. Turnauksen ykköseksi rankattu Vainio on pelannut todella vakuuttavasti ja jahtaa nyt finaaliin päästyään jo neljättä perättäistä Suomen mestaruutta.

Toisessa välierässä edettiin myös käsikirjoituksen mukaisesti. Toiseksi sijoitettu Airi Mikkelä voitti Viivi Brandtin kahdessa erässä lukemin 21-18, 21-10. Brandt pelasi kuitenkin hienon turnauksen ja oli naisten välierien ainut sijoittamaton pelaaja.

Naisten kaksinpelin välierät:

Nanna Vainio, ESB - Sonja Pekkola, Tapion Sulka 21-16, 21-17
Airi Mikkelä, ÖIF - Viivi Brandt, Tapion Sulka 21-18, 21-10

Miesten kaksinpelissä Ville Lång oli täysin ylivoimainen omassa välieräottelussaan turnauksen yllättäjää Iikka Heinoa vastaan. Lång metsästää jo 8. peräkkäistä kaksinpelimestaruutta. Kahdeksalla mestaruudella hän nousisi tasoihin Pontus Jäntin kanssa.

Iikka Heinon veli Eetu Heino pelasi myös SM-välierissä. Veljeksistä vanhempi, turnauksen kakkossijoitettu Eetu joutui ottelussaan Joonas Korhosta vastaan tiukoille. Korhonen voitti ensimmäisen erän, mutta seuraavassa kahdessa erässä Heino oli täyttä rautaa.

Ville Lång, ÖIF - Iikka Heino, ESB 21-12, 21-12
Eetu Heino, ESB - Joonas Korhonen, ÖIF 19-21, 21-10, 21-5