MM-kilpailut Punta Umbria, Espanja 27.9-3.10.2009

Vielä kerran suuret kiitokset kaikille osallistujille. Meitä oli tällä kertaa 20 pelaajaa, jotka kaikki olivat innolla mukana. Kilpailuun osallistui noin 700 kilpailijaa 34 eri maasta. Kilpailu oli tänä vuonna erittäin kovatasoinen ja se huomioon ottaen me suomalaiset pärjäsimme todella hyvin. Lämpimät onnittelut vielä Wiola Renholmille kaksinpelin pronssista sekä yhdessä Ann-Louise Wiklundin kanssa nelinpelin pronssimitalista. Hyvä tytöt!
Heikki Väisänen loisti kilpailullaan ykkössijoitettua Kim Brodesenia vastaan ja oli hiuskarvan varassa, että Heikki ei voittanut häntä. Helledie Jesper, entinen maailmanmestari ja seniorimestari, ylisti Heikkiä ja kehotti jatkamaan samalla tavalla. Hän totesi myös Heikillä olevan suuret mahdollisuudet mestariksi.

Alla pelaajien kommentteja:
Lasse Lindelöf
Jättikiitokset kannustuksesta, loistavasta matkaseurasta, unohtumattomasta viikosta. Nyt ei muuta kuin EM-kisoihin valmistumaan. Sen verran jäi hampaankoloon, että taisin nielaista syötin kohoineen päivineen.

Kari Karlsson

Hienot kisat, mukava porukka, kaikille hyvää jatkoa - ja harjoitteluintoa. Niin lähellä oli monella, mutta ladyt kruunasivat Suomen menestyspuolen. Kummasti se aika vaan kuluu muiden peliä katsellessa,
miten helposti pallo lähtee takakulmista yli 60-vuotiaiden sarjassakin vaikka itse ei aina onnistukaan. Ja olipa minulle ainakin mieletön kokemus seurata Ukrainan poika Druzenkoa 35 v. finaalissa - kiireettömyys, nopeus ja taiteellisuus, vaikka joku kertoikin, että häviää maailman aivan kärjelle pystyyn - so what! Oli muitakin, mutta Druz kulki kyllä omassa luokassaan.

Sari Mikkonen
Oli hauska/jännä havaita kuinka nuorilta itse asiassa 35+ sarjalaiset näyttivätkään ;-) Näyttivät musta oikeasti ihan junioreilta siinä yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa ja sitten taas toisaalta myös ne japanilaiset 60-vuotiaat naiset näyttivät ihan pikkutytöiltä. Kuten Ari taisi mainiosti todeta - ainakin kikattivat kuin pikkutytöt ja se kertoo musta erityisesti siitä, kuinka hauskaa parhaimmillaan iästä huolimatta sulkapallokentällä voi olla.
Eli näin keskiässä, kun kaikkia asioita ja suuntia aika kovastikin aika moni ehkä pohtii ja siinä samassa ehkä myös pelaamistaan/sen jatkamista/siihen panostamista, niin musta näytti/tuntui kuitenkin siltä kuin mullakin vielä kuitenkin voisi olla vieläkin mahdollisuus/aikaa kehittyä/alkaa kehittyä ja olisi kyllä aika kiva kikatella vastaavissa kisoissa vielä vaikka 60-vuotiaanakin taikka sitten n. 30 vuoden ajan ;-)).
Erittäin ilahduttavaa oli myös nähdä kuinka oikeasti aikuisten kisoilta vaikuttivat - eivät mailat lennelleet, vastustajille hymyiltiin ja heille jopa myös puhuttiin ;-) Heitä saatettiin osata jopa kohteliaasti kehuakin pelin jälkeen ja heille saatettiin tarjota monenmoisia kultuurikokemuksia/makuelämyksiä - harmi, että meillä ei ollut mustaa makkaraa matkassa, mutta opintomatka mikä opintomatka tuossakin mielessä. Tuomaritkin olivat kovin mukavia ja ystävällisiä ja ohjaavia - eivät yhtään pelottavia/julmia, vaikka mä olin sekiksessä koko ajan väärässä ruudussa ja väärällä puolella Tarea ;-) .
Eli mulla ainakin on vielä paljon opittavaa ja parannettavaa monellakin osa-alueella ja hyvä niin. Kiva, että tuli uusia tuttuja, joita voi morjestella ja niiden vanhojenkin ja näkötuttujen kanssa välit eheytyivät/tiivistyivät.

Kari Laakso

Hienosti tosiaan onnistuimme, vaikka koville noi matkat ottaa. Erikoisesti kiittäisin ensi kertaa kisoihin tolla tasolla osallistuneita, taso tuntuu nousevan vuosi vuodelta. 'Epäonnistujia' (olikohan niitä?) voisi lohduttaa muistuttamalla että nuo olivat MM-kisat. Onnittelut tytöille mitaleista, MAHTAVAA !

Näin lopuksi en voi olla mainitsematta kuinka tyylikkäänä Suomen joukkue edusti. Meillä kaikilla oli yhtenäinen peliasu ja siitä saimme kiitosta. Uskon että kaikki pelaajat olivat tyytyväisiä peleihinsä ja järjestelyihin, jotka toimivat hienosti aikatauluissaan. Kovat harjoitukset tulevat toivottavasti jatkumaan kotiseuduilla kohti ensi vuonna pidettävää EM-kisaa Dublinissa.

Kiitos vielä kerran osallistujille, hyvää syksyn jatkoa ja nähdään taas!

19.10.2009 Stefan Packalen


 


 

 

 

 


 

*********************************************** 

Seniorieliittisarja alkaa 5.-6.9.2009 Mikkelissä

 

Pelikausi 2009-2010 on alkamassa ja uutena kilpailusarjana on senioreille tarkoitettu Eliittisarja. Seniorieliittikisoja kaudella on kolme. Kauden päätteeksi pelataan SM-kisa.

 

Ensimmäinen kilpailu on 5.-6.9.2009 Mikkelissä, jossa pelimuotoina on nelinpeli ja sekanelinpeli. Käytössä olevia pelikenttiä on vain 5 kpl. Jotta pelit saadaan kunnolla läpi, on kaksinpelit jätetty pois. Lauantaina 5.9. pelataan +35 - +50-sarjat (muutoksia voi tulla) ja sunnuntaina +55 - +65-sarjat.

 

Seniorieliittisarjan kriteerit ovat samat kuin Juniori- ja avoimen Eliittisarjan. Kisoihin voidaan siis kutsua myös ulkomaalaisia pelaajaa. Haaveena on myös, että joskus voidaan pelata Pohjoismaiden cup. Tähän asti on pelattu vain SMkisat, jotka on aina pelattu Etelä-Suomessa. Uudella Seniorieliittisarjalla saadaan lisää kovia kisoja muullekin Suomeen. Tervetuloa kaikki mukaan pelaamaan!

 

14.8.2009 Stefan Packalén

***********************************************

Seniorien MM-kisat lähestyvät

Seniorien MM-kisoihin on noin 3 kk aikaa. Ilmoittautumisaikaa on vielä, mutta hotellivaraukset pitäisi tehdä pikaisesti, jos haluaa kuljetuksen kentältä.

Jos haluat yhtenäisen peliasun painatuksineen, ota yhteyttä stefan.packalen(at)sulkapallo.org. Voit pelata myös muussa peliasussa, mutta siinä pitää olla painatus seuraavasti:
etunimen 1. kirjan, sukunimi ja maatunnus (esim. S. Packalen, Finland). Huom! nelinpelipareilla pitää olla yhtenäiset asut.

Alla luettelo tähän mennessä ilmoittautuneista pelaajista. Nimen perässä merkintä, jos pelipari vielä puuttuu.
+ 35 Matero Seija NK, NN, SN
+ 35 Sari Mikkonen NN, SN
+ 35 Tarmo Martikainen SN
+ 40 Tarmo Martikainen MK, MN
+ 40 Arto Kauppinen MN
+ 40 Jukka Antila MK?
+ 45 Heikki Väisänen MK
+ 45 Jari Kekki MN
+ 45 Ari Kujala MN
+ 50 Asta Pelkonen NN, SN
+ 50 Sirpa Korkiakoski NN (SN-pelipari puuttuu)
+ 55 Ulla Roinela NK (NN- ja SN-pelipari puuttuu)
+ 60 Kari Karlsson MK MN
+ 60 Carl-Johan Nybergh MK MN
+ 60 Heikki Jäntti MK
+ 60 Kari Laakso MK, MN, SN
+ 60 Stefan Packalen MN (SN-pelipari puuttuu)
+ 60 Wiola Renholm SN
+ 65 Wiola Renholm NK, NN
+ 65 Ann-Louise Wiklund NK, NN, SN
+ 65 Heikki Wilske MK, MN
+ 65 Pertti Pekkonen MN, SN
+ 40 Lasse Lindelöf

7.8.2009 Stefan Packalén

***********************************************

Lisätietoja Senioreiden MM-kilpailuista­ 27.9-3.10.2009

Seniorien MM-kilpailut ovat h­erättäneet runsaa­sti kiinnostusta. Tässä muutamia asioita tiedoksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 15.7.2009 os. stefan.packalen@sulkapallo.org. Virallinen ilmoittautumispäivä kisajärjestäjälle on 15.8.2009. Virallisen ilmoittautumisen hoitaa Sulkapalloliitto.

Osanottorajoitukset

Enintään 4 pelaajaa tai paria/luokka. Jos ilmoittautuneita on enemmän, sovitaan osallistujat keskenään tai suoritetaan karsinta.

Matka ja majoitus

Pyrimme järjestämään yhteisen matkan ja majoituksen. Majoituksen hoitaa kisajärjestäjä ja se pitää maksaa noin kuukautta ennen kisaa.

Yhteinen treeni tai valmennus ennen matkaa

Valmennus / treeni olisi hyvä, mutta se tarkoittaa, että osallistumisesta pitäisi päättää mahdollisimman pian. Uusi Eliitti Seniori kisasarja alkaa ensi kilpailukaudella ja tämä kisa toimii hyvin treeninä. Toivottavaa olisi saada valmentaja seuraamaan pelejä ja antamaan neuvoja.

Pelivaatteet

Pelivaatteet on määritelty eli pelaajilla tulee olla yhtenäinen peliasu, jossa on pelaajan nimi ja kotimaa. Peliasujen hankkiminen vie aikaa ja siksi ilmoittautuminen tulee hoitaa ajoissa. Ilmoita Stefanille, jos sinulla on ideoita mistä peliasut kannattaa hankkia.

17.4.2009 Stefan Packalén

***********************************************

Seniorien MM-kilpailut 28.9-3.10.2009

Seniorien MM-kilpailut järjestetään Espanjassa Punta Umbriassa eli samassa kylässa kuin EM–kilpailutkin. Tämä on hieno asia, koska joillekin halli ja kentät ovat tuttuja jo EM-kisojen yhteydestä. EM-kisat olivat hienosti järjestetty, joten odotettavissa on että MM-kisojenkin järjestelyt toimivat onnistuneesti. Ikäluokkia on viiden vuoden välein +35,+40, +45, +50, +55, +60, +65. Esim. jos tänä vuonna täytät 40 vuotta, et saa sääntöjen mukaan osallistua +40 luokkaan.

Järjestelytiimiin etsitään vapaaehtoisia! Ilmoittaudu mukaan os. stefan.packalen@sulkapallo.org. Kisoihin ilmoittaudutaan maalis-huhtikuun aikana os. toimisto@sulkapallo.fi. Tarkempia tietoja ilmoittautumisesta myöhemmin.

Lisätietoja:

http://www.badminton.es/page.aspx?id=10062

*************************************************

Hyvää vuoden jatkoa kaikille Senioreille!
Viime viikolla seniorit kisasivat SM-tasolla ja oli hieno nähdä aktiivisia ja positiivisella mielellä olevat pelaajat, jotka yrittivät kaikensa, jotta mitali olisi kaulassa. Kuitenkin se pelaamisen nautinto ole tärkein tavoite.

Uusi vuosi tuo myös uutta ensi kilpailukaudelle:

Seniorien Eliittikisat

Seniorien Eliittikisoja järjestetään neljä ensi kilpailukauden aikana. Kisat jaetaan maantieteellisesti neljään osaan: Etelä-, Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomeen niin, että kaikilla kiinnostuneilla pelaajilla olisi mahdollisuus osallistua ainakin johonkin osakisaan. Ikäluokat ovat samat kuin SM-kisoissa +35, +40 jne. Kisat pyritään pelaamaan pooleissa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus saada ainakin muutama peli kentällä per kisa.

Seniorien Eliittikisat pelataan omana sarjanaan ja jatkossa palkinnot jaetaan seniorien SM-kisan yhteydessä. Palkinnot jaetaan eri sulkapallon lajietikettiin kuuluvin perustein eli mm. rehdin ja positiivista ilmapiiriä luovien pelaajien palkinnot ovat jaossa.

Seniorien Eliittikisasarjan myötä toivotaan, että myös pelaajien, jotka eivät halua osallistua avoimiin luokkiin on nyt mahdollista pelata omassa luokassaan. EU:ssa seniorien kisaharrastus on hyvin suosittu, miksi ei Suomessakin. Ajatuksena on, että tulevaisuudessa voitaisiin kutsua myös ulkomaalaisia pelaajia tänne.

Nyt kaikki seniorit mukaan pelaamaan ensi kilpailukaudelle!

14.1.2009 Stefan Packalén

***********************************************

Seniorien EM-kilpailut 29.9.-4.10.2008

EM-kisat olivat suuri menestys Suomen joukkueelle. Ensimmäistä kertaa Suomen joukkue voitti kaksi pronssia. Ensimmäisen pronssin voitti Kari Laakso +60 MK-sarjassa. Todellinen yllättäjä oli Kari Karlsson myös +60 MK-sarjassa!

Neljännesvälierissä Heikki Väisänen oli lähellä pronssia MK+40-sarjassa, mutta jäi mitalista ainoastaan vastustajan verkkorullarin verran,sekä MN +60-sarjassa että NK +55 kokonaisuudessa tuli yhteensä 12 pelivoittoa. Nämä tulokset osoittavat, että emme ole kaukana Euroopan kärjestä. Hiukan lisää panostusta ja kisakokemusta niin pelimenestys on taattu.

EM-kisajärjestelyt olivat huippuluokkaa sekä peliaikataulujen pitämisessä että kilpailun seuraamisessa. Tämä todistaa Espanjan kyvyn järjestää kisoja.

Myös seuraavat MM-seniorikisat pidetään Espanjassa syyskuussa 2009. Tarkempi paikka on vielä avoin. Nyt tulisikin perustaa MM-senioritiimi, jonka tehtävänä olisi aloittaa valmistelut ajoissa kisaa varten.


Katso tarkemmat tulokset tästä linkistä.

Stefan Packalen


***********************************************

EMG-kilpailut 30.8.-7.9.2008 Malmö, Ruotsi

Vau on ehkäpä kuvaavin sana EMG-kilpailuista. Kilpailut oli järjestetty hyvin ja urheilijoilla oli kovat, mutta ei niinkään vakavat kisat. Kisoissa oli rento tunnelma. Iltaisin pelien jälkeen oli mahdollisuus kuulla hyvää musiikkia ja rentoutua. Kisat järjestettiin ensimmäistä kertaa. Lajeja oli yhteensä noin 20 ja kilpailijoita noin 3400.

Miten sitten pärjättiin?
Lähdimme kisoihin hakemaan ei pelkästään kunniaa vaan myös menestystä. Menestystä tuli yhdellä hopealla ja pronssilla kaksinpelissä sekä pronssilla nelipelissä (luokassa 50-59) ja sekanelinpelissä (luokassa 50-59). Lisäksi saimme erittäin hyvää kokemusta EM-kilpailuja ajatellen.

Seuraavat kerran EMG-kilpailut järjestetään Italiassa vuonna 2011. Suosittelen kisoja lämpimästi kaikille, jotka haluavat tulla mukaan pelaamaan sulkapalloa rennossa tunnelmassa eikä niinkään ammattimaisessa kilpailussa.

"The Winner Takes It All" by Abba

12.9.2008 Stefan Packalen