Suomen Sulkapalloliitto on 124 jäsenseuransa yhteisö, jonka tehtävänä on edistää lajitoimintaa Suomessa.

Sulkapalloliiton toiminnan kulmakivet ovat valmennus ja valmentajakoulutus, kilpailutoiminta sekä seura- ja aluetoiminta.

Valmentajakoulutukseen on tehty erityispanostusta keväästä 2006 alkaen, jolloin aloitettiin valmentajien täydennyskoulutus ja normaalin koulutusjärjestelmän uudistus. Kansainvälisesti vedetyn täydennyskoulutuksen käyneet talenttivalmentajat toimivat nuorten lahjakkaiden pelaajien päivittäis- ja leirivalmennuksessa ja osa myös uusien valmentajien kouluttajina.

Kilpailutoiminta on kokenut suuria muutoksia lähivuosina. Pistelasku on vaihtunut 3x21 järjestelmään ja kisatasoja on muutettu sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kilpailutoiminnan sujuvuutta on parannettu uudella kilpailurekisteriohjelmalla. Kilpailujärjestäjien toimintaa ja kilpailujärjestelmän hallintaa helpottaa Badminton Tournament Planner –ohjelma, jonka liitto on hankkinut kaikille kisajärjestäjille.

Seura- ja aluetoimintaa on viety eteenpäin yhdessä liiton kaikkien toimintojen kanssa. Seuratoimintaa on aktivoitu alueleirityksillä, joissa on yhdistetty leiritoiminta, valmentajakoulutus sekä seuratoiminnan kehittäminen. Alla kuvattu Sulkissäpinää on yhdistetty alueleiritykseen ja tällä sulkis road show:lla on aktivoitu seuroja ympäri maata.

Sulkapalloliitto toimii myös Opetusministeriön määrittelemien toimialojen lasten ja nuorten sulkapallo, kilpa- ja huippusulkapallo sekä kunto- ja terveyssulkapallo suunnassa.

Yli 43.000 ala-asteikäistä lasta on neljän vuoden aikana päässyt viettämään hauskan sulkapallotunnin koulussa. Tämän Sulkissäpinää –hankkeen kautta kannustetaan paikallisia seuroja entistä tiiviimpään yhteistyöhön koulujen kanssa.

Sulkapallon viides olympiadi (laji mukana Barcelonan 1992 kisoista lähtien) on käynnissä ja Pekingin 2008 kisojen sulkapalloturnaus pelataan 9.-17.8. Suomella on ollut edustajia jokaisessa olympiakisassa Barcelonasta lähtien ja Pekingissä Suomea edustavat Anu Nieminen ja Ville Lång sekä valmentajana Veli-Markus Melleri.

Samalla kun tuemme Pekingin pelaajia heidän tavoitteissaan, panostamme entistä enemmän nuorten lahjakkuuksien kansainvälistymiseen. Vuonna 2006 liitto teki yhteistyösopimuksen Suomen Olympiakomitean kanssa Nuorten Olympiavalmentajan Veli-Markus Mellerin palkkaamisesta vuoden 2008 loppuun. Sopimuksen jatkoneuvottelut on jo käynnistetty, sillä tämä toimintamalli antaa huippupelaajillemme mahdollisuuden harjoitella laadukkaasti liittojohtoisesti seurojen kanssa yhdessä sovittujen pelisääntöjen puitteissa. Pelisääntöjä korostetaan myös liiton antidopingtyössä.

Kunto- ja terveyssulkapallon Virtaa sulkapallosta -tuote ja Business Badminton (TiimiSulkis)-kisatuote ovat tärkeimmät harrastajille suunnatut tuotteemme, joissa seurojen kanssa yhdessä toimimalla voimme vastata 142.000 aikuisharrastajan ja noin 100.000 potentiaalisen harrastajan kysyntään.

Kaikkia liiton toimintoja tuodaan esille liiton omissa viestintävälineissä, joita ovat internetsivut www.sulkapallo.fi ja Sulkapallo -lehti. Molemmilla on oma roolinsa: virallinen sulkapallo.fi ja markkinoiva Sulkapallo -lehti. Näiden yhteiskäyttöä tehostetaan ja niille luodaan yhteistä ilmettä. Seuraväen tärkeimmäksi uutisointivälineeksi nostaman nettisivun ajankohtaisuutta kehitetään ja sen sisältötuotantoon panostetaan. Lisäksi muihin medioihin välitetään tietoa sähköpostijakelulla ja mm. huipputapahtumien alla järjestettävillä mediatilaisuuksilla.

Yritysyhteistyöllä tarjotaan kumppaneille "kunnon älypelin" monipuoliset mahdollisuudet ja haetaan kumppaneilta taloudellista ja viestinnällistä tukea eri toimialojemme kärkihankkeille.

Suomen Sulkapalloliitto on perustettu 1954
  • Liitossa 124 jäsenseuraa - henkilöjäseniä seuroissa noin 7000
  • Yhteisöjäseniä (yritysten sulkapallokerhoja) 9 - n. 800 henkilöä
  • Harrastajia koko maassa n. 169 000 (Liikuntatutkimus 2005 - 2006)
  • Sulkapallohalleja noin 100
  • Kenttiä halleissa n. 700

    Tilaa Tuomo Tennilän kirjoittama SSuL:n historiikki: "Puoli vuosisataa sulkapalloa Suomessa". Kirjassa on 146 sivua ja se sisältää kaiken kiinnostavan tilastotiedon lisäksi kertomuksen lajin kehityksestä maassamme vuosina 1954-2004. Hinta on 20 euroa + lähetyskulut. Sen voit tilata Lajimateriaali-kohdasta löytyvän linkin kautta.