Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


Calle ja Joha Croukamp


Suomelle pronssia seniori MM-kisoista

Seniorien maailmanmestaruuskilpailut 20.-26.9.2015 Helsingborg, Ruotsi
Jutun on kirjoittanut Suomen joukkueen johtaja: Stefan Packalén

Kirjoitettu 25.9. perjantaina: 

Semifinaalipäivä eli välieräpäivä. Tunnelma hallissa on huikea meteli on kova ja intensiivinen. Katsoin vähän aikaa sitten US open tennistä, niin siellä piti olla hiiren hiljaa kun huiput pelaa, että ei häiritse pelaajia. Tässä on kyse ihan muusta, sillä jokainen keskittyy omaan suoritukseen ja kannatus on yksi tärkeä elementti.  

Jyrillä oli vastassa Liu, jota vastaan hän oli pelannut neljä vuotta sitten Vancouverissa ja silloin tuli tappio. Aika aikaisessa vaiheessa tuli selväksi, että Jyrin pitää olla täysin kunnossa, jotta voisi voittaa ottelun. Liu lyö erittäin tarkasti pitkin linjaa ja kun Jyrillä jäi vähänkin lyhyeksi niin rankaisu tuli. Ottelu oli huikaiseva, jossa välillä tuntui, että pallo ei ikinä kuole. Voittaakseen tämmöisiä ottelua pitää olla kaikki kunnossa, mutta silti Jyri pelasi hyvän ottelun, eikä koskaan antanut periksi vaikka vastustajalle tuli yhdessä vaiheessa yrjö kohtaus. Se oli pelkkä huijaus, mutta keinot pitää käyttää, jotta saadaan hengähdystauko.


Jyri ja Liu En-Horng


Jyri Aalto seniorien MM-kisojen 2015 palkintojenjakotilaisuudessa. Edessä seisoo BWF:n puheenjohtaja Poul-Erik Hoyer (Atlantan olympiakisojen kaksinpelin kultamitalisti).

Melkein samaan aikaan Calle siirtyi viereiselle kentälle. Calle tiesi mistä oli kysymys eli vastustaja oli Etelä-Afrikkalainen, joilla on liikkuminen ja tekniikka kunnossa. Aloitus oli raaka ja Calle ei tiennyt mihin suuntaan pitäisi mennä. Ottelu oli kissa ja hiiri –leikkiä, jossa vastustaja pisti ihan pelleilyksi. Lyönnit olivat samaa tasoa kuin meillä A-luokan pelaajat. Calle totesi, että vaikka hän ei tehnyt kuin yhden virheen toisessa erässä, niin hänellä ei ollut mitään mahdollisuutta. 


Carl-Johan Nybergh seniorien MM-kisojen 2015 palkintojenjakotilaisuudessa

Itseluottamus pitää olla kunnossa, että voi jopa herkutella.

Niin kuin alussa sanoin niin tunnelma ja kokemus on ainutlaatuinen ja jos on vaan mahdollista, niin kannattaa kokeilla.

Huomenna pelataan loppuottelut, eikä ole ihme, että enemmistö on tanskalaisia ja englantisia, mutta joukkoon mahtuu myös Saksa, Japani, Thaimaa sekä Ruotsi ja yms. 

Kirjoitettu 26.9. lauantaina:

Seniori MM-kisa on päättymässä ja haluan onnitella Jyri Aaltoa sekä Calle Nyberghiä pronssimitalista. Se on hieno suoritus.

Kisa on ollut jälleen upea ja suomalaiset ovat pelanneet upeita otteluita. On tullut hyviä voittoja sekä karvaita tappioita. Jokainen pelaaja sekä naiset että miehet voivat olla ylpeitä omasta suorituksesta, kaikilla ei ole mahdollisuutta pelata maailman huippupelaajia vastaan. Kokemus on ainutlaatuinen ja toivon, että me seniorit yhdessä jatketaan kehittymistä, jotta voidaan antaa kova vastus ja hankkia lisää mitaleita. Ero ei ole niin suuri ja me tarvitsemme van enemmän kokemusta kansainvälistä kisoista.

Omasta puolesta haluan kiittää kaikkia pelaajia sitä hienosta tunnelmasta mitä olen saanut kokea teidän kanssa. Toivotan upeata syksyä ja kovaa treeniä ja toivottavasti tavataan ensi vuonna Seniori EM-kisoissa.

Suomalaisten otteluaikataulu ja tulokset

Tietoa seniori MM-kisasta

Kisojen sivut: seniorbadminton2015.com