Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Kasperi Salo on valittu olympiavalmentajaksi kaudelle 2010–2012


Sulkapalloliitto on valinnut Kasperi Salon Lontoon olympialaisiin tähtäävän ryhmän vastuuvalmentajaksi. Östersundom IF:n toiminnanjohtajana päätyötään tekevän Salon valmennusprojekti alkaa olemalla mukana olympiaryhmään valitun pelaajajoukon kisamatkoilla. Jo tällä viikolla Salo matkusti sulkapalloilijoiden tueksi Irlannin kansainväliseen turnaukseen. Viikoittaiset treenit Salon johdolla aloitetaan ensi vuoden kesäkuussa. Tätä ennen pelaajat valmentautuvat nykyisillä seurajohtoisilla malleilla ja osallistuvat liiton harjoituskeskustoimintaan.


Lontooseen tähtäävään ryhmään kuuluvat Ville Lång, Eetu Heino ja Kasper Lehikoinen. Naisten puolella ei Lontooseen tavoittelevia pelaajia toistaiseksi ole. Tavoitteena Lontoon kisoihin on uusia Långin Pekingin olympialaisten kautta aikojen paras suomalaistulos, sija 9/16. Olympiakarsinta alkaa toukokuun alussa ja kestää vuoden.


Salo on myös itse edustanut Suomea sulkapallossa Ateenan olympialaisissa vuonna 2004. Olympiaurheilijan tausta on luonnollisesti etu valmentamisessa – vinkkejä valmistautumiseen on helpompi antaa, kun tapahtumasta ja sen luonteesta on omakohtaista kokemusta.
”Vaikka olympialaisiin valmentaminen ei kovin paljoa eroa normaalista kilpavalmentamisesta, niin harjoitukset ja kisat täytyy kuitenkin suunnitella vielä tarkemmin”, Salo kertoo.
Salon mukaan haastavinta valmennusprojektissa on saada pelaajat sitoutumaan kunnolla yhdessä päämäärän eteen. Hänen valmentamisensa kulmakiviä ovatkin keskittyminen ja motivointi.
”Huipputason pelaajien kanssa harjoitukseen keskittyminen on oleellista – kun harjoitellaan, niin harjoitellaan kunnolla.”’


Tavoitteiden saavuttamisen puolesta puhuu se, että sulkapalloilijoilla on ainakin yksi osa-alue jo valmiiksi vahvuutena: ”Suomalainen sisu”, Salo sanoo.Sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa, vas. Kasperi Salo, ÖIF:n puheenjohtaja Suvi Karkaus ja Sulkapalloliiton puheenjohtaja Tarmo Pipatti.