Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]SM-kisan ilmoittautuminen umpeutuu 25.1.


SM-kisan osallistumisoikeus määritellään kilpailusäännöissä. Alla kyseiset sääntökohdat. Koko sääntö löytyy tästä.


6.5 Ottelujärjestys, aikataulu ja osallistujaluettelo


6.5.1 Miesten kaksinpelissä suoraan pääkilpailuun pääsee ainakin 24 ja naisten kaksinpelissä ainakin 12 valioluokan kaksinpelin pisteluettelon mukaan parasta pelaajaa. Pääkilpailuun voi päästä pelaaja, joka on kaksinpelissä valioluokassa tai miesten kaksinpelien pisteluettelossa 40 taikka naisten kaksinpelien pisteluettelossa 30 parhaan joukossa. Nelinpeleissä suoraan pääkilpailuun pääsee ainakin 14 nelinpelin pisteluettelon mukaan parasta peliparia. Pääkilpailuun voi päästä pari, jossa ainakin toinen pelaaja on nelinpelissä valioluokassa tai nelinpelin pisteluettelossa 40 taikka sekanelinpelin pisteluettelossa 30 parhaan joukossa.


6.5.2 Suoraan pääkilpailuun pääsevät tai karsimaan joutuvat pelaajat tai peliparit määritetään viimeisenä ilmoittautumispäivänä voimassaolevien pisteluetteloiden perusteella.


6.6 Yleisen sarjan Suomen mestaruuskilpailujen karsintakilpailu


6.6.1 Jos karsintakilpailu joudutaan järjestämään (ks. kohta 6.5.3.), karsimaan joutuvat ne pelaajat tai peliparit, jotka eivät kohdan 6.5.1 mukaisesti pääse suoraan pääkilpailuun. Kaksinpelissä karsimaan joutuvan pelaajan tulee olla kaksinpelissä valioluokassa tai miesten kaksinpelien pisteluettelossa 40 taikka naisten kaksinpelien pisteluettelossa 30 parhaan joukossa. Vastaavasti nelinpelissä karsimaan joutuvan peliparin ainakin toisen pelaajan tulee olla nelinpelissä valioluokassa tai nelinpelin pisteluettelossa 40 taikka sekanelinpelin pisteluettelossa 30 parhaan joukossa.