Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]

Anton Kaisti Finnish Open 2013:sta. Kuva: Joonas PuhakkaPohjanmaan Eliitti 4.-5.1.2014, Kuortane

Tulevana viikonloppuna Pohjanmaalla pelataan Kauhavan Wisan järjestämässä Eliitti-turnauksessa.

Pohjanmaan Eliitti turnaukseen on ilmoittautunut yhteensä 124 pelaajaa ympäri Suomen sekä myös muutama venäläispelaaja.  Turnausviikonloppuna tullaan pelaamaan yhteensä lähes 200 peliä.
Turnaus alkaa lauantaina 4.1.2014 klo 9:00 ja pelit kestävät iltaan asti. Sunnuntaina pelataan vielä muutamien luokkien välierä- ja finaaliotteluita klo 9:30 alkaen. Turnaus päättyy sunnuntaina 5.1. klo 15 mennessä.

Suurin osa pelaajista on Pohjanmaan Sulkapalloilijoiden jäsenseurojen pelaajia, mutta korkeimmissa Valio-luokan sarjoissa mukana on myös pelaajia aivan Suomen huipulta. Turnauksen Valio-luokan ykkössijoitettu pelaaja - Kasper Lehikoinen - on tällä hetkellä Suomen listan ranking 3. Valio-luokan kakkossijoitettu - Anton Kaisti - on Suomen listan ranking 4. Molemmat ovat tällä kaudella kiertäneet myös ulkomaan kisoja ja saavuttaneet ensimmäiset kansainväliset turnausvoittonsa. Kaksikon haastaa kovassa nousukunnossa oleva ja edellisen Eliitti-turnauksen voittanut "veteraani" - Ilkka Nyqvist.

Kaiken kaikkiaan mestaruudet ratkotaan yhteensä 27 sarjassa (yleiset luokat Valio, A,B,C miehissä ja naisissa, sekä seniori- ja junioriluokissa).  Kuortaneen Urheiluopisto toimii jälleen Pohjanmaan Eliitti -turnauksen kisapaikkana ja kaiken kaikkiaan tuleva turnaus on 4. kansallisen tason sulkapalloturnaus Kuortaneella. Turnauspaikalla on mukana myös useita sulkapallomerkkien edustajia, joten huippuluokan tuotteiden testausmahdollisuus onnistuu kisapaikalla. Suunnitteilla on myös näytösluonteinen pyörätuoli sulkapallo -ottelu kisaviikonlopun aikana.

Paikka: Kuortaneen Urheiluopisto, Opistotie 1 63100 Kuortane

Pohjanmaan Eliitti -turnauksen otteluohjelma tästä.

Teksti: Marko Marsela