Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


Suomen joukkue vammaissulkapallon MM-kisoissa 2015.Vammaissulkapallon MM-kisat ohi

Vammaissulkapallon MM-kisat 2015 Stoke Mandville, Englanti

Vammaissulkapallon MM-kisat ovat ohi ja suurin osa pelaajistakin on jo palannut Suomeen. Suomalaisten parhaista sijoituksista vastasivat Harri Isomäki sekä Juhani Pippuri, jotka selvisivät miesten WH2 -pyörätuoliluokan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle (16. parhaan joukkoon). Muutoin kaksinpeleissä nähtiin muutama erävoitto. Sekanelinpeleissä ja miesten ja naisten nelinpelissä lähes kaikki peliparit voittivat yhden pelin.

- Useassa sarjassa sijoitetut pelaajat hallitsivat kisoja aina mitaleille asti ja maan osista Aasia taitaa olla suurin mitali rohmu, kertoi Harri Isomäki Vammaissulkapallo ry:n Facebook-sivuilla.

Harri Isomäki kohtasi WH2 -pyörätuoliluokan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella hallitsevan Euroopan mestarin englantilaisen Martin Rooken. Isomäen mukaan ottelu oli aika karu. Isomäki pelasi sanojensa mukaan kisojen huonoimman kaksinpelinsä tuohon peliin. Mailatyön tekniikkavirheet korostuivat pelissä ja loppu olikin sitten toivotonta kentän ympäri kelailua pallon perässä. Rooke voitti Isomäen luvuin 21-3, 21-5. Juhani Pippuri kohtasi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella koralaisen Kyung Hoon Kim:in, joka voitti Pippurin luvuin 21 -5, 21 - 6. Korealainen otti itselleen kisoista lopulta hopeisen mitalin. 

Juhani Pippuri kommentoi alkulohkosta jatkoon menemistään Englannista:

- Ensimmäiset kansainväliset kisat ja lievällä rouva Fortunan avustuksella jatkoon. Nopeasti kuitenkin totuus valkeni, kun Aasialaisia asettui verkon toiselle puolelle eli kyyti oli kylmää. Tiedä vaikka pieni kipinä uudelle kisareissulle jäisi kytemään, saa nähdä, hän kommentoi.

Harri Isomäki jatkopaikan selviämisen jälkeen kaksinpelissä:

- Eilisestä päivästä (torstai) parhaimpana hetkenä voitto tanskalaisesta Nicolai Pyndt Andersenista kolmessa erässä. Keskimmäinen erä tuli hermoiltua hieman liikaa, jonka hävisin. Sain kasattua itseni kuitenkin viimeiseen erään. Kaksinpelit jatkuvat 16:n joukossa tämän perjantai-aamuisen 2-0 tappion jälkeen hollantilaista Jordy Brouwer Von Gonzenbachia, vastaan, hän kertoi.


Harri Isomäki ja Markus Lehto  Kuva: Heidi Manninen

Harri Isomäki ja Markus Lehto olivat lähellä nelinpelin jatkopaikasta. Jatkopaikkahaaveet miesten nelinpelissä karsiutuivat miesten mukaan kentällä kolarointiin ja siitä seuranneeseen tuolirikkoon.

- Olimme toista erää johdossa brasilialaisia vastustajia, Marcelo Alves Conceicaonia ja Romulo Junio Soaresia, vastaan, mutta pelituolin vaihtaminen kesken pelin tekee voitosta haasteellisen. Suomen joukkueesta löytyneen lainatuolin voimin viimeisestä nelinpelistä tuli kuitenkin voitto, kertoivat Isomäki ja Lehto Vammaissulkapallo ry:n Facebook-sivuilla.

Katso tästä ennakosta Suomen pelaajien valokuvat ja ennakkotunnelmat ennen kisoja.

Pelaajien kommentteja Englannista kisojen aikana:

Naisten nelipelistä Jaana Keski-Ikkala ja Ella Ruotsalainen voittivat yhden ottelun. Vastaansa he saivat tuossa ottelussa Suomen Heidi Mannisen ja ranskalaisen Emmanuelle Otten. Miltä maistuu voitto MM-kisoissa Jaana ja Ella?

Yleisesti naiset ovat tyytyväisiä omaan peliinsä:

- Makean Suolaiselta. Vastustajat MM-kisoissa on sen verran tasokkaita, että on kivaa saada pisteitä omalla pelillä, kun niitä ei toisten virheillä keräänny, naiset kertoivat.

Ellalla ja Jaanalla on keskenään pelaamisesta kokemusta vasta muutaman pelin verran takana, mutta kuitenkin peli sujuu.

- Kun kuitenkin tietää toisen heikkouksia ja vahvuuksia niin peli on kohtuu helppoa sovittaa yhteen ja molemmat hoitaa oman tonttinsa.

Timo Villanen osallistui miesten kaksinpelin lisäksi MM-kisoissa myös miesten nelinpeliin sekä sekanelinpeliin. Näin hän kommentoi kaksinpelejään Englannista:

- Mahdollisuudet jatkopaikkaan kaksinpelien alkulohkossa katosivat brasilialaisen (Marcelo Alves Conceicao) pelissä 1-2 tappioon. Ensimmäisen erän voiton jälkeen brasilialainen sai parannettua peliään ja omat virheet lisääntyivät. Toinen kaksinpelin vastustaja, ranskalainen David Toupe, oli kuitenkin EM kakkonen 2014, hän kuvailee.

Thomas Puska osallistui kaksinpelin lisäksi miesten nelinpeliin. Tässä hän kommentoi kaksinpelejään torstaina:

- Ensimmäiset pelit kansainvälisillä kentillä pelattu. Aasialaiset pelaajat on nyt todettu koviksi.

Kimmo Sirviö Englannista torstaina:

- Neljän pelaajan alkupoolissa puolalaisen pelaajan sain haastettua hyvin vieden yhdestä erästä voiton. Kaksinpelit jatkuvat vielä tänään japanilaispelaajaa vastaan. Japanilainen on ennakkotietojen mukaan lohkon paras pelaaja, mutta hyvää tulosta lähden hakemaan, hän pohti. Japanilainen Seiji Yamami voitti Sirviön luvuin 21-4, 21-8.


Kimmo Sirviö ja Juhani Pippuri  Kuva: Heidi Manninen

Markus Lehdon ajatuksia kaksinpeleistä:

- Eilen yksi peli kaksinpeleissä. Intialaista vastaan olin hyvin mukana jälkimmäisessä erässä, mikä ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon. Tänään vastassa Euroopan mestari viimevuodelta, saksalainen Thomas Wandschneider. Häntä vastaan pelasin EM-kisoissa jo pari peliä eli vastustajan taso on siis tiedossa, hän pohti. Saksalainen oli kisoissa toiseksi sijoitettuna. Hän kukisti Lehdon luvuin 21-7, 21-4.

Suomalaisten tulokset
Lue Maailman Sulkapalloliiton (BWF) kirjoittama raportti kisoista.

Vammaissulkapallon MM-kisojen voittajat

Kisapaikalla kuultiin huhua, että ensi vuonna käytävät vammaissulkapallon EM-kisat käytäisin Hollannissa.