Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]European Club Championships 2009, Sofia, 24.-28.6.2009

Östersundom IF on pelannut kaksi pooli-ottelua Euroopan seuramestaruuskilpailussa. Keskiviikon ottelussa oli vastassa lohkon ehkä heikoimmaksi arviotu joukkue INEX Skopje Makedoniasta, joukkue koostuu lähes täysin junioripelaajista eikä ole vielä tasoltaan muiden mukana olevien joukkuiden kaltainen.

ÖIF voitti INEX Skopjen puhtaasti 7-0 ja tilillä taitaa olla kisojen tähän mennessä lyhin peli, sillä sekanelinpeli kesti tasan kymmenen minuuttia ja päättyi eräpisteisiin 21-1, 21-3 - tulos kuvaa hyvin parien tasoeroa - tosin tuo ensimmäisen erän yksi piste oli todella taidokas näyte syötönpalautuksesta tampin kautta - onnistui kolmannella yrittämällä.

Keskiviikon päiväottelussa oli vastassa Saarbrücken/Bischheim Saksasta. Joukkue on BE ennakkoarvioissa selkeä poolin voittajasuosikki ennen Hollannin joukkuetta. Ei ollut kaukana, että pohjoisen joukkue olisi mutkistanut saksalaisten marssia pudostuspeleihin erittäin merkittävästi. Nyt aiheutimme kuitenkin vähintäänkin hassuja ilmeitä joukkueen "valmentajana" toimineelle Roman Spitkolle - hävityn sekanelinpelin jälkeen valmentajan jakkaralta nousseen Spitkon posket pullistuivat kunnon puhallukseen kuin Luis Armstrongilla ennen pitkää sooloa..... Tuomas Nuorteva ja Karoliine Hõim löivät hyvät alkutahdit otteluun heti ensimmäisessä pelissä voittamalla saksalaisten olympiakokemustakin omaavan parin Marcel Reuter/Johanna Persson (SWE, Olympics2004) melko selkeästi numeroin 21-19, 21-14.

Karoliine pelasi myös todella tiukan kaksinpelin Carola Bottía vastaan hävinten kuitenkin kolmannessa erän mahdollisimman niukasti (ja sitä korjaamatonta väärää rajatuomioita ei mainiita!!!) - 16-21,21-14,19-21.

Voitto ÖIF:lle myös miesten nelinpelissä Tuomas Nuortevan ja Mikko Vikmanin toimesta suoraan kahdessa erässä ilman isompaa tuskaa 21-13, 21-15

Naisten nelinpelissä Taru Vikman ja Emma Sjölund saivat vastaansa varsinaisen syömähampaan Saksasta ottelun tilanteen ollessa tasan 2-2 ja kaikki avoinna. Saksan pari Carola Bott/Johanna Persson oli turhan vahva ja vei pelin eräpistein 21-4, 21-10.

Vielä oli mahdollisuus, kun Iwo Zakowski lähti pelaamaan kakkossingeliä Saksan Philip Welkeriä vastaan. Iwon oma kommentti hallilta poistuessa oli "Ehkä toiseksi pas...n peli ikinä". Kentän laidaltakin näytti siltä, että Iwo ei tuossa pelissä ollut parhaimmillaan ja rajatkin olivat vähän hakusessa (Kisassa on sääntöjen vastaisesti vain yhden nopeuksia palloja ja pahimmillan palloista taitettiin jokainen sulka!!). Joka tapauksessa hieman varmemmin pelannut Welker oli niukasti parempi pistein 21-19, 21-17.

Varsinaista herkkua oli katsella Emma Sjölundin kaksinpeliä, jossa kaatui rymisten Saksan Sabine Müller niinikään suoraan kahdessa erässä 21-12, 21-17. Toisessa erässä Emma oli tappiolla jo 14-17 mutta turhia vitkastelematta syötön saatuaan teki pelin "most consecutive points"-recordin - 7 pistettä ja Game!

Torstaina sitten hollantilaisten kaatoon aamupelissä (09:00) ja illalla Luxemburg kumoon klo 18:00 ja seuraava ottelu onkin sitten erittäin todennäköisesti viimevuodelta tuttua venäläisporukkaa vastaan - siis kvartsipaikka kirkkaana mielessä!

Yleisten radio- ja tv-yhtiöiden mallin mukaan kisastudioon voi lähettää kannustusviestejä (0403505370) :-)

Sofiasta kuulemiin (jossain kuulemma myös näkyy, osoite ei vaan ole tiedossa....)
Ilkka Hellgren

Kisan tulossivu ja LiveScore:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=C542627B-C279-4170-B9D6-51237C358115&d=20090626