Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Ukraina  - Suomi 4 – 1

sekanelinpeli: Valeriy Atraschenkov / Elena Prus - Anton Kaisti / Sanni Rautala 21-12, 22-20
miesten kaksinpeli: Dmytro Zavadsky - Ville Lång 21-15, 9-21, 16-21
naisten kaksinpeli: Larisa Griga - Anu Nieminen 21-16, 21-11
miesten nelinpeli: Valeriy Atraschenkov / Vladislav Druzchenko - Ville Lång / Mikko Vikman 16-21, 21-17, 21-10
naisten nelinpeli: Anna Kobceva / Elena Prus - Anu Nieminen / Sanni Rautala 21-17, 21-19

Olympiavalmentaja Kasperi Salon kommentit ottelusta

Tänään vastassa oli siis kova Ukraina. Mahdollisuuksia oli ja lähdimme otteluun päättäväisin mielin.

Ensimmäisenä pelinä pelattiin sekanelinpeli. Siinä joukkueemme Anton Kaisti, Sanni Rautala saivat vastaansa Valeriy Atraschenkovin ja Elena Prusin. Ukrainan parin mailmanranking on 21, joten suomalaiset saivat kovan vastuksen. Ensimmäinen erä meni helposti bulgarialaisille 21-12. Toisessa erässä Anton ja Sanni saivat pelinsä käyntiin ja itseluottamus kasvoi. Erää edettiin tasaisesti aina loppuun asti, jolloin tilanne oli meille hienosti 20-18. Kaksi nopeaa pistettä bulgarialaisille kuitenkin toi heidät tasoihin. Jatkopalloilla Elenan ja Valeriyn ote oli kuitenkin vahvempi ja he veivät erän 22-20. Näin ensimmäinen peli kirjattiin Ukrainalle 21-12 , 22-20.

Toiseen peliin asteli Ville Lång ja toiselle puolle kenttää Drymytro Zavadsky. Ottelu oli tasainen ja Villen peli oli hieman ailahtelevaa. Ville taisteli kuitenkin kolme-eräisen ottelun hienosti kotiin, luvuin 15-21, 21-9 , 21-16.

Kolmas peli oli naisten kaksinpeli, jossa eilen hyvän pelin pelannut Anu Nieminen kohtasi Larisa Grigan.
Anulla painoi varmasti vielä eilinen peli hieman jaloissa, eikä tarvittavaa terävyyttä löytynyt. Larissa pelasi tasaisemmin ja vei voiton 21-16 , 21-11.

Neljännessä pelissä oli kovat panokset, koska Ukrainan voittamalla pelinsä he siirtyisivät kokonaisottelun johtoon 3-1. Näin he varmistaisivat otteluvoiton.
Peli oli miesten nelinpeli, jossa Mikko Vikman ja Ville Lång saivat vastaansa Valeriy Atraschenkovin ja Vladislav Druzchenkon. Peli alkoi hienosti ja pojat voittivat ensimmäisen erän näytöstyyliin 21-16. Toisessa erässä kuitenkin kelkka kääntyi ja erä kirjattiin ukrainalaisille 21-17. Valitettavasti kolmas erä ei tuonut muutosta poikiemme peliin ja se kirjattiin ukrainalaisille 21-10. Näin Ukraina nappasi kolmannen voiton ja varmisti  otteluvoiton.

Viimeisenä pelinä pelattiin vielä naisten nelinpeli, jossa Suomea edusti Anu Nieminen ja Sanni Rautala. Ensimmäinen erä oli vähän hakemista ja ukrainalaispari Anna Kobceva parinsa Elena Prusin kanssa otti voiton 21-17. Toinen erä oli hyvää peliä, mutta ote herpaantui hieman lopussa. Toinen erä kirjattiin siis ukrainalaislle 21-19. Näin koko ottelun voitti siis Ukraina luvuin 4-1.

Päivässä oli paljon hyvää ja pelasimme hyviä eriä. Ne eivät tietysti riitä otteluvoittoihin, joten korjaamista huomiselle riittää. Toivotaan että pelaajamme unohtaa nämä kaksi päivää ja saa ladattua itsensä huomiselle. Ei tässä itsekkään voi tyytyväinen olla valmennukseen, joten petrattavaa riittää myös itselläni.

Nyt nukkumaan ja odottamaan huomista Unkarin kaatoa!

t. Kasperi

Huomenna torstaina Suomi kohtaa lohkon viimeisessä ottelussa Unkarin. Ottelu pelataan klo 10.00 paikallista aikaa. Suomen joukkue on:
naisten kaksinpeli – Nanna Vainio
miesten kaksinpeli – Ville Lång
naisten nelinpeli – Anu Nieminen & Sanni Rautala
miesten nelinpeli – Ville Lång & Mikko Vikman
sekanelinpeli – Anton Kaisti & Sanni Rautala