Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]JOUKKUEKILPAILU:

SUOMI - JAPANI


Ensimmäisestä joukkuekisapäivästä oli odotettavissa kuuma ja hikinen, paistoihan aurinko kirkkaalta taivaalta heti aamusta alkaen. Olo oli hieman jännittynyt, vastassa yksi kisan mitalisuosikeista, Japani. Joukkueen tunnelma oli kuitenkin positiivinen ja innostunut, harva on ainakaan kotimaisissa sarjoissa samoja vastustajia aikaisemmin kohdannut.

Miesten Nelinpeli:
Takuro Hoki/Yugo Kobayashi vs Antti Klutas/Valtteri Nieminen,
Suomen pojat aloittivat pelin ennakkoluulottomasti ja hyvällä fiiliksellä. 4-0 johtoon heti alussa ja paljon upeita palloralleja pitkin ottelua, pääosin tosin lyhyitä. Syöttö ja syötön vastaanottaminen nousivat avainasioiksi eikä kolmattakaan lyöntiä ainakaan väheksyä voinut. Hyvä vire ja fiilis säilyi pelissä aina viimeiselle neljännekselle asti, jossa molemmille tuli muutamia helppoja virheitä. Positiivinen suoritus.

Valtteri: "Tosi hyvä peli. Pelattiin paremmin kuin normaalisti. Päästiin hyökkäämään tosi hyvin. Syötöt ja palautukset onnistuivat".

Antti: "Oli yllättävää, kuinka hyvin pystyttiin haastamaan, kun pelattiin kurinalaista flättii"


Naisten Kaksinpeli:
Ayako Ohori vs Anna Paavola
Toiseen otteluun lähti Anna. Peli alkoi selkeässä japanilaishallinnassa, vauhtia riitti ja Annalla oli alussa vaikeuksia pysyä tempossa mukana. Asteittain oma peli alkoi pysyä kasassa ja etenkin kämmenpuolen hyökkäyslyönnit tuottivat hyviä paikkoja. Kovasta vastuksesta huolimatta Annan keskittyminen pysyi melko hyvin kasassa eikä ylimääräistä hätäilyä tullut. Anna oli tyytyväinen pelaamiseensa, mutta pisteitä olisi voinut tulla kyllä enemmän.

Anna: Haastava peli. Se oli eka peli, jonka pääsin pelaamaan. Harvoin saa tilaisuuden pelata junnulistan kakkosta vastaan. Olin kuitenkin tyytyväinen.Miesten Kaksinpeli:
Yusuke Onodera vs Iikka Heino
Iikan japanilaisvastustajasta tiedettiin se, että hän on pieni, nopea ja tummatukkainen. Iikan pelin perustana olisi kontrolloida peliä verkolla ja pakottaa sitä kautta vastustaja virheisiin ja päästä itse ratkaisemaan. Mutta kentän sivutuuli päätti toisin. Ensimmäisessä ottelussa Iikalla oli täysi työ yrittää kontrolloida lyöntejään edes oman pelin mahdollistamiseksi, saati vastustajan viemiseksi. Paljon virheitä. Pikkuhiljaa Iikka pääsi peliin mukaan. Toisessa erässä nähtiin jo kohtuullisia palloralleja, vaikka pääosin pallorallien kesto oli lyhyt. Otteluvoitto kuitenkin selkein numeroin japanilaiselle.

Iikka: Aiai, se oli heikko peli. Ei ollut paras peli multa. Oli vähän ongelmia hallin kanssa, ja tiesinkin sen, ettei ole helppo pelata. Huono peli.
Naisten Nelinpeli:

Wakana Nagahara/Rena Miyaura vs Viola Lindberg/Linnea Vainula
Nelinpelissä päästiin maistamaan maailmanluokan osaamista. Taisipa kentällä olla hieman kisajännitystäkin, mutta tälläkertaa ei tyttöparillamme juuri ollut sanomista japanilaisten vahvaa henkistä ja pelillistä painetta vastaan. Japanin pari tuuletti niin onnistumisiaan kuin epäonnistumisiaankin, ja välillä tuuletuksia taidettiin tehdä jopa tuuletusten välillä.

”Linnea: "Japani oli nopea, se oli kaikkialla”
”Viola: "No…….ne oli vähän liian hyviä. Me ei oltu niin hyviä".

Sekanelinpeli:
Takuto Inoue/Akane Yamaguchi vs Iikka Heino/Mathilda Lindholm
Sekanelinpeli oli hyvä esitys Iikalta ja Mathildalta. Vaikka vastapuolella oli viime vuoden kaksinpelin nuorten MM-mitalisti, ei se menoa haitannut. ”Taidamme sittenkin olla nelinpelikansaa…”, tokaisi joku. Voittaakseen tällaisia pelejä, pitäisi keskittymisen olla koko ajan huippuluokkaa, helppoja virheitä ei saisi juurikaan tehdä. Mixti antoi kuitenkin viitteitä siitä, että se tulisi vielä jatkossa kulkemaan hyvin.

Iikka: ”Ei kyl ollu ihan kummosta peliä. Vaikea peli.

Mathilda: Avauspeliksi ihan okej mun mielestä. No ne oli niin hyviä, ettei ois ollut chancea, mut ajoittain oltiin tosi hyvin pelissä mukana.


SUOMI – SAKSA


Saksaa vastaan lähtötilanteena oli mahdollisuus päästä jatkoon poolin kakkosena. Toki Saksa tiedettiin erittäin vahvaksi joukkueeksi, mutta taistelutahtoa uhkuen lähdettiin haastamaan vastustajia.  Kannustusjoukot harjoittelivat synkronisoituja liikkeitään jo hyvissä ajoin.

Ennen ottelua käytiin kuitenkin mielenkiintoista keskustelua niin refeen kuin vastustajajoukkueen kanssa. Pelipaidat olivat samanväriset ja tässä ottelussa asialla oli merkitystä. Saksalaiset vaihtoivat lopulta valkoisen mustaksi ja Suomi saattoi jatkaa valitsemallaan valkoisella. Muussa tapauksessa paidat olisivatkin olleet kisalämpimiä ja märkiä vielä edellisestä matsista. Viisas valinta keskieurooppalaisilta kilpakumppaneilta. Tosin taisi suomalaisillakin olla sormensa pelissä lähtiessään kisareissulle lähes "yhden paidan taktiikalla".

Miesten nelinpeli:

Arto ja Antti lähtivät Saksaa vastaan tiukan ja pitkän valmistautumisen kautta. Pelitaktiikkaa oli suunniteltu ja ainakin mietitty edellisenä iltana. Saksan pari kuitenkin näytti, miksi yksi Euroopan kärkipareista on paikkansa ansainnut. Ensimmäisessä erässä nähtiin paljon hyviä palloralleja, toisessa erässä yritykset hieman lannistuivat.


Naisten kaksinpeli:

Viola lähti pelaamaan rohkeasti ja etenkin kämmenpuolen hyökkäykset ja clear sekä drop roundipuolelta toimivat alussa erinomaisesti. Vastustaja Luise kuitenkin sai palloja varmemmin takaisin ja pystyi siirtämään Violaa liian pahoihin paikkoihin. Voitto saksalaiselle kahdessa erässä.

Viola: "No alku oli hyvä ja sit aloin tekee virheitä. Mä mietin lisää…"
Miesten kaksinpeli:
Ensimmäisessä erässä Iikka yritti saada peliään haltuun, mutta helppoja virheitä tuli etenkin etukentän kontrollipelissä. Toiseen erään Iikka sai lisää vauhtia ja lyönnit alkoivat tuottaa kiirettä myös vastustajalle. Toista erää edettiin tasatahtia, Iikka hieman edellä, mutta toisen erän viimeiset pallot kääntyivät harmillisesti vastustajalle.

Iikka: "Rothia vastaan vähän heikkoa, mutta toisessa alkoi kulkea paremmin".


Naisten nelinpeli:

Ensimmäisessä erässä Linnea ja Anna olivat täysin vastaantulijoita. Jennifer ja Linda hallitsivat kaikkia nelinpelin osa-alueita suomalaisten yrittäessä lähinnä pitää palloja kentän sisällä. Itseluottamus ja tsemppi olivat hyviä, mutta pelitilanteissa hieman jäljessä koko ajan. Toiseen erään keitettiin uudet keitokset ja parimme sai juonen päästä kiinni. Itseluottamus kasvoi hyvällä tavalla, pisteitä ropisi ja kolmas erä alkoi häämöttää. Toisen erän loppu oli kuitenkin kuin toisinto miesten kaksinpelistä, harmittavat pari virhettä ja erä ottelun kanssa saksalaisparille. Toinen erä oli kuitenkin hienoa katsottavaa ja tytöt voivat olla tyytyväisiä esitykseensä.

Anna: "Eka erä oli huono. Tokassa erässä päästiin mukaan peliin ja saatiin peli kulkemaan. Harmi, ettei mennyt kolmanteen erään. Oli hyvä fiilis pelin jälkeen".

Linnea: "Eka erä oli hakemista ja tehtiin ihan sikana tai siis paljon virheitä. Tokassa oltiin pelissä mukana ja oli mahdollisuus viedä kolmanteen erään, mutta ei tällä kertaa. Oli hyvä tsemppi koko pelin ajan. Oli kiva pelata".Sekanelinpeli:

Sekanelinpeli oli päivän paras ottelumme. Iikka ja Mathilda taistelivat palloista tasatahtiin. Hetkittäin peli oli upeaa. Yksittäiset ”mustat hetket” saivat kuitenkin säröjä peliin ja vastustajat rokottivat armottomasti helpoista palloista. Sekanelinpelissä vastustajan painostaminen on tärkeää. Mikäli pallon ratkaisupaikkoja ei ole, on kyettävä ja yritettävä ainakin pitää tilanne omassa hallinnassa. Voitto pistein 21-15, 21-17 saksalaisille. Esitys oli kuitenkin hyvä tulevia pelejä ajatellen.

Mathilda: "Pelasin ihan hyvin. Tottakai voisin pelata paremminkin, mutta silti pelasin nyt hyvin. Uskalsin haastaa vastustajia pallojen aikana, pelasin hyökkäävämmin".

Iikka: "Mixti oli singeliä parempaa. Sain jalkoja paremmin liikkeelle. Vielä vähän liikaa virheitä".

Seuraava ottelu oltaisiin pelattu Kazakstania, vastaan, josta kuitenkin saimme luovutuksen. Näin ollen tuleva vastus olisi jo jatkosarjan ryhmäsijoitusotteluissa Kanada.

Oman matsin sijaan katsottiin Tanskan peliä Thaimaata vastaan.

Pelipäivästä jäi kaksijakoinen fiilis. Hyviä otteluita, toisaalta ärtymystä viimeisen ottelun puuttumisen vuoksi. Ärtymys haihdutetiin yhteisbuffetilla.


Pelikuvat:
Anni Klutas (Japani -ottelu)