Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Demos Helsinki ja Nuori Suomi julkistavat tänään (8.6.) 10 teesiä ja 100 lupausta –manifestin lasten ja nuorten liikkumisesta. Julkistus on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle Areenassa klo 10-11 tästä linkistä

Lisäksi manifesti on luettavissa julkistuksen jälkeen Nuoren Suomen nettisivuilta

Mistä on kyse?

Tulevaisuus 2020 prosessi starttasi tammikuussa kunnianhimoisella tavoitteella: viedään lasten ja nuorten liikkuminen ja urheilu nykyistä laajemmin liikuttavalle uralle kohti vuotta 2020. Nuori Suomi ja Demos Helsinki haastoivat kevään mittaan suuren joukon uusia ja vanhoja toimijoita käärimään hihansa ja osallistumaan mittaviin tulevaisuustalkoisiin. Mukana on ollut liikunta- ja urheilujärjestöjen lisäksi vanhempia, arkkitehtejä, tutkijoita eri aloilta, terveysjärjestöjä sekä koulujen ja päivähoidon henkilökuntaa.

Sadat ihmiset pohtivat visiota kahdessa isossa ideamyllyssä ja pienissä ideahautomoissa. Työpajatyöskentely, haastattelut ja tutkimustyö synnyttivät manifestin, jossa lasten ja nuorten liikkuminen ja urheilu on jaettu kymmeneen teesiin. Lisäksi eri toimijoiden sata lupausta kertovat kuinka teemat muuttuvat todeksi.

Tekijät haastavat lasten ja nuorten liikkumispäätöksiin vaikuttajat, portinavaajat, tekemään lasten ja nuorten liikettä lisääviä tekoja. Sata suomalaista - äitiä, valmentajaa, kuntatoimijaa, pelikehittäjää ja opettajaa - on jo antanut lupauksensa. Se on alku uudelle liikkuvalle lapsuudelle ja nuoruudelle.