Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi


Nina Weckström palaa Finnish Openiin

Vanha kipinä veti Nina Weckströmin takaisin pelikentälle. Hän osallistuu Finnish Openissa villillä kortilla nelinpeliin sisarensa Anu Niemisen kanssa.

Ninalla on takanaan muutaman vuoden tauko huippukisoista. Hän on kärsinyt voimakkaista verenpaineen heilahteluista, minkä vuoksi ura huipulla täytyi lopettaa. ”Verenpaine saattaa pelatessa yhtäkkiä laskea, mitä ei pysty itse kontrolloimaan”, Nina kertoo. Syy heilahteluille on vielä epäselvä. ”Toivotaan, että Finnish Openin aikaan minulla olisi muutama hyvä päivä”, hän sanoo. ”Nelinpeli ei kuitenkaan ole ihan samanlainen rasitus kuin kaksinpeli.”

Vaikka aktiiviura on ohi, sanoo Nina lähtevänsä Finnish Openiin hyvillä mielin. ”En ole pelannut Anun kanssa pitkään aikaan, joten on kiva taas lähteä kisaamaan yhdessä.” Hänellä on aiemmista FIC-kisoista hyviä muistoja. ”Ihmiset ovat aina kannustaneet ja kotiinhan on aina mukava tulla pelaamaan. Tällä kertaa tulen kuitenkin kaipaamaan Rusan hallin kotoisuutta.” Nina harjoittelee nykyään tanskalaisessa Holte Badminton Clubissa kerran viikossa ja edustaa silloin tällöin seuraa joukkuekisoissa.

Rutiini auttaa valmistautumisessa

Tavoitteita Finnish Openiin on terveydentilan ailahtelun ja pitkän pelikentiltä poissaolon vuoksi vaikea asettaa. ”Tietenkin sitä toivoo, että peli kulkee, mutta koska ei tiedä milloin kroppa sanoo stopin, niin tärkeämpää on, että pidetään hauskaa ja nautitaan pelaamisesta”, Nina toteaa. Valmistautuminen kotimaan turnaukseen on jäänyt vähiin. ”Emme ole Anun kanssa treenanneet vielä yhdessä. Katsotaan EM-kisojen jälkeen, jos pääsisimme pari kertaa kentälle, mutta vanhalla rutiinilla pelataan.”

Ninan uraan mahtuu mm. seitsemän nelinpelin SM-kultamitalia ja viisi kaksinpelin hopeamitalia. Hänen maailmanlistasijoituksensa oli kaksinpelissä parhaimmillaan 31. Nelinpelissä Nina ylsi maailmanlistalla sijalle 16. asti. Erityisesti Norjan (nelinpeli) ja Miamin (kaksinpeli) kansainvälisten kisojen voitot ovat mieluisia muistoja. ”Vaikka treenasin kovaa, niin pelaaminen oli aina hauskaa ja nautittavaa. Motivaatiota ei tarvinnut etsiä”, hän miettii.

Oma ala löytynyt

Nina opiskelee Kööpenhaminassa UCC Frøbel/Hovedstaden -korkeakoulussa pedagogiikkaa. Nelivuotisesta kandidaatin tutkintoon valmistavasta koulutuksesta on enää puolitoista vuotta jäljellä. Ala on Ninalle mieluinen, ja hän odottaa innolla valmistumista. ”Haluaisin työskennellä lasten ja nuorten kanssa, joilla on ongelmia. Olen aina ollut kiinnostunut tästä alasta, ja opinnot ovat vain vahvistaneet käsitystäni siitä, että tämä on minulle oikea ala. Voi olla, että jatkan opintoja vielä tämän tutkinnon jälkeenkin”, hän sanoo. Ninalle myönnettiin viime vuonna Urheilijoiden Ammatinedistämissäätiön opiskeluapuraha, jonka arvo on 1600 €.

Tulevaisuus sulkapallon parissa on vielä auki. ”Totta kai haluan päästä tulevassa kisassa niin pitkälle kuin mahdollista, mutta kaikki riippuu kropasta. Mitään uutta kansainvälistä uraa en kuitenkaan ole suunnitellut”, Nina kertoo. Suomeen paluukaan ei ole poisluettua, mutta toistaiseksi hänen elämänsä on kuitenkin Tanskassa.Nina Weckström (vas.) ja Anu Nieminen
SM-kisojen palkintojen jaossa vuonna 2004.