Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Seniorien maailmanmestaruuskilpailut 20.-26.9.2015 Helsingborg, Ruotsi
Jutun on kirjoittanut Suomen joukkueen johtaja: Stefan Packalén (muutamalla pelaajan lisäyksellä)

 Neljäntenä päivänä tiukkoja otteluita seniorien MM-kisoissa

Neljännestä päivästä pitää omalta osalta sanoa se, että kyllä tämä hallissa istuminen lähes 12 tuntia seuraten otteluita ja vielä illalla sosiaalista elämää on raskaampaa kuin pelaaminen.

Nyt ovat jo helpommat vastustajat tippuneet, joten kilpailu vain kovenee. Antti Koljonen sai vastaansa kovan hollantilaisen, jonka hän kuulema on ennenkin kohdannut ja silloin hävinnyt hänelle. Nyt oli siis revanssin paikka. Kovaa vääntöä ja tarkkaa peliä molemmilta, tosi huippusulkapalloa, mutta muutama helppo verkkovirhe lopussa johti karvaaseen tappioon. Itse Koljonen oli tyytyväinen peliin, vaikka häntä harmitti. Toivottavasti hän jatkaa ensi vuoden EM- kisoihin.

Jyri Aallosta oltiin huolissaan, että miten hänen vamma kestää kova rääkin. Ammattimaisella taidolla ja upeilla lyönneillä hän piti vastustajansa kurissa, eikä päästänyt iholle. Vastustaja teki tarpeeksi virheitä ja niin homma oli hanskassa. Juttelin myöhemmin Jyrin kanssa ja kyselin, että mikä on tilanne ja hän oli myönteinen siitä, että vamma on menossa parempaan suuntaan. Näin vaatimattomana hän oli sitä mieltä, että huominen vastustaja on pikkaisen helpompi eli toivo elää.

Heikki Väisänen, joka on todella tehnyt työtä tämän kisan eteen, sai vastaansa kova norjalaisen. Peli alkoi vähän varovasti ja virheitä tuli. Oltiin katsomossa huolissaan, että mitä nyt Heikki ei ihan ole kunnossa. Ensimmäisellä tauolla hän lainasi selkätukivyön ja oltiin ymmällä, että mitä nyt. Nopeasti kuitenkin näki, että Heikki ei ole kunnossa, mutta silti pelasi ottelun loppuun. Hän hävisi ottelun kahdessa erässä. Pettymys oli kova ja hän kertoi, että selkä alkoi yhtäkkiä, niin kuin puun takaa, oireilemaan eikä hän voinut pelata omalla tasollaan. Huippu-urheilu on kovaa ja raaka eikä sitä koskaan tiedä mitä sattuu. Pii grand old lady (Ann-Louise Wiklund) on pelannut hyvää sekanelinpeliä ruotsalaisen parin kanssa ja he ovat lähellä päästä semifinaaliin. Calle (Carl-Johan Nybergh) ja Tuomo Tennilä ottivat voitot kotiin. Tennilä oli ottelussa aika hermona ja teki paljon helppoja virheitä, varsinkin syötöt olivat tuskaista.

Sirpa Korkiakoski pelasi saksalaista Hertzogia vastaan todella tiukan pelin, mutta syötön reistaillessa hävisi 2-0. Paula Petäys pelasi hienon pelin vahvaranteista saksalaista vastaan, mutta hävisi niukasti 2-1. Molemmat naiset olivat 16 parhaan joukossa ikäluokassaan.

Illalla miesten nelinpelissä olivat vielä mukana Pasi Salhoja ja Auno Tolonen sekä Mikko Franssila sekä Mathias Järnström. Molemmat parit hävisivät kolmannen kierroksen ottelun, mutta selviytyivät ikäluokissaan 16 parhaan joukkoon.

Kyllä täällä on upeat mahdollisuudet harrastaa eri liikuntamuotoja. On keilahalli, curlingia, jääkiekkoa, jalkapalloa sekä upea Olympia-halli jossa on esimerkiksi on 18 sulkapallokenttä. Siellä saa treenata niin paljon kun rahkeet riittää ja olosuhteet ovat upeat. Kaupunki on muuten mielestäni aika tylsä, kun turistisesonki on ohi. Ei ole paljon iltaelämää, mutta ehkäpä se on ihan hyvä, sillä ollahan me täällä urheilemassa. 

Suomalaisten otteluaikataulu ja tulokset

Tietoa seniori MM-kisasta

Kisojen sivut: seniorbadminton2015.com