Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


Kuvassa Suomen alle 15-vuotiaiden joukkue ennen Ruotsin kohtaamista joukkuekisassa Malmössä Kuva: Jarkko Muurimäki

Kultaa alle 15-vuotiaiden luokasta

Suomen nuorten sulkapalloilijoiden kisakalenteri sisälsi menneenä viikonloppuna kaksi kilpailua ulkomailla: Liettuassa sekä Ruotsissa. Liettuassa kisasivat alle 19-vuotiaat ja Ruotsissa alle 15- sekä 13-vuotiaat. Parhaimmillaan turnauksista saavutettiin kultaa, kun Zechen Ma ja Victor Lindahl voittivat poikien nelinpelin alle 15-vuotiaiden luokassa.

Kovatasoisessa Yonex Lithuanian Junior 2015 -turnauksessa oli mukana yhteensä 22 suomalaista pelaajaa. Turnaus käytiin Klaipedassa, Liettuassa 11.-13.9.ja se on kansainvälinen junioriturnaus, joka on Euroopan juniorikiertueen osakilpailu. Vaikka tässä alle 19-vuotiaiden turnauksessa ei suurempia menestymisiä suomalaisille tullut, toi se heille varmasti rutkasti kallisarvoista kokemusta.

Puolivälieriin eli suomalaisista pisimmälle selvisivät miesten kaksinpelissä Jesper Paul, miesten nelinpelissä Miika Lahtinen ja Jesper Paul, naisten nelinpelissä Pihla Lindberg ja Inalotta Suutarinen.

Suomalaisten tulokset

International Skånska Ungdomsspelen 2015 junioriturnaus käytiin Malmössä, Ruotsissa. Turnaus alkoi torstaina joukkuekisalla ja jatkui viikonloppuna yksilökisalla. Suomalaisia mukana turnauksessa on sekä alle 13- että 15-vuotiaita yhteensä 14 pelaajaa.

Yksilökisassa menestymisiä: Kultaa saavutti poikien nelinpelissä (U15) Suomen Zechen Ma ja Victor Lindahl. Välieriin selvisi poikien kaksinpelissä (U15) Zechen Ma, tyttöjen kaksinpelissä (U15) Julia Salonen, tyttöjen nelinpelissä (U15) Jannica Monnberg yhdessä espanjalaisen parinsa Raquel Riveron kanssa. Puolivälierä-vaiheelle selvisi poikien nelinpelissä (U15) Eetu Miettinen yhdessä ruotsalaisen painsa Teodor Atterströmin kanssa, tyttöjen nelinpelissä (U15) Carla Kivikko ja Julia Salonen, sekanelinpelissä (U15) Tony Lindelöf ja Julia Salonen.

Täältä näet suomalaisten (U15 ja U13) pelaajien yksilökisan tulokset

Joukkuekisaan suomalaisista osallistui alle 15-vuotiaat. Suomi hävisi joukkuekisassa täpärästi Ruotsille 3-4 ja Tanskalle 0-6.

Joukkuekisan tulokset 

Lue Tapion Sulan kirjoitus heidän pelaajiensa menestymisestä turnauksissa