Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU SLU RY

SLU:n jäsenjärjestöille 20.12.2010

SLU, Teosto ja Gramex jatkavat sopimusta musiikin julkisesta esittämisestä

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Teosto ja Gramex ovat allekirjoittaneet uuden tekijänoikeussopimuksen musiikin julkisesta esittämisestä. Sopimus on kaksivuotinen, vuosille 2011–2012. Sopimuksen piirissä ovat kaikki SLU:n varsinaiset jäsenet.

Sopimuksen suuret periaatteet säilyvät ennallaan. Sopimuksen puitteissa SLU:n jäsenten liikunta- ja urheiluseurat voivat vapaasti esittää musiikkia eri urheilutilaisuuksissa ja -tapahtumissa sekä liikuntatunneilla. Sopimus kattaa tapahtumat, joiden osallistuja- tai katsojamäärä on alle 15 000. Sopimukseen ei kuulu elinkeinotoiminnan yhteydessä tapahtuva musiikin esittäminen. Tallentamisesta pitää sopia erikseen Teoston ja Gramexin kanssa.

”Uudessa sopimuksessa on vain muutamia selvennyksiä edellisiin sopimuksiin nähden. Sopimuksen isot periaatteet ovat ennallaan ja ne tulevat suoraan jäsenjärjestöjen vanhoista Teosto ja Gramex sopimuksista. Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että tallentaminen ei kuulu sopimuksen piiriin. Esimerkiksi musiikin laittamisesta nettiin pitää sopia ja maksaa erikseen”, kehitysjohtaja Rainer Anttila SLU:sta muistuttaa.

Teosto on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien tekijänoikeusjärjestö, joka myöntää musiikin käyttöön luvat musiikin tekijöiden ja kustantajien puolesta.

Gramex on esittävien taitelijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys, joka kerää korvaukset äänitemusiikin käytöstä musiikin esittäjien ja tuottajien puolesta.

Lisätietoja:

Voit tutustua sopimuksiin tarkemmin täällä.

Lisätietoja: Rainer Anttila, kehitysjohtaja, SLU, (09) 3481 2301, 040 716 4900, rainer.anttila@slu.fi