Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Irish International 9.-12.12.2010, Dublin, Irlanti
Taso: International Challenge, palkintosumma 15 000 USD


Tuoreen olympiavalmentajan Kasperi Salon raportit ensimmäiseltä ulkomaan komennukselta Irlannin Avoimista

To 9.12.

Valmennus terveiset Irlannista!

Lähdin Irlantiin torstaiaamuna. Matkaseurana oli Sanni Rautala, jonka kanssa satuimme samaan koneeseen. Välilaskumme oli Oslossa, josta jouduimme juoksujalkaa siirtymään seuraavalle lennolle. Syynä tähän oli ensimmäisen lennon pieni viivästyminen. Onneksi kerkesimme juuri ja juuri seuraavaan koneeseen, jonka määränpää oli siis Dublin.

Dublinin lentokentältä pääsimme helposti hotellille paikallisella hotellibussilla. Ruokailun jälkeen lähdimme kisapaikalle, jossa Nanna Vainiolla oli ensimmäinen ottelu alkamassa.

Pääsin siis heti tositoimiin. Nanna pelasi karsintojen ensimmäisellä kierroksella englannin Nicki Chan-Lamia vastaan. Peli sujui hyvin ja Nanna voitti pelin 21-12 , 21-11.
Pääpaino pelissä oli että Nanna saisi lyönnit ja liikkumisen kulkemaan. Pääsisi näin heti ekasta pelistä sinuiksi hallin kanssa.
Toisessa pelissä vastaan tuli myös englantilainen Helena Lewczynskan. Peli kulki jo paremmin ja voittolukemat kirjattiin 21-12 , 21-13. Pelissä Nanna hätäili vähän liikaa omien aloitteiden kanssa, joka johtui lähinnä keskittymisestä. Lyönnit ja liikkuminen oli kuitenkin jo paremmassa kunnossa.

Ensimmäinen päivä valmennuksen osalta oli näin paketissa.

Pe 10.12. osa I

Tänään alkoi sitten pääkilpailu ja ensimmäisenä pelinä oli Eetu Heinon kaksinpeli tuttua Raul Mustia vastaan. Peli oli aika ailahtelevaa molemmilta pelaajilta. Onneksi Eetu löysi paremman vireen kolmannessa ja otti näin hienon voiton Virolaisesta Raulista. Erät kirjattiin Eetulle 20-22, 24-22 ja 21-16.

Ville Långin ja Karoliine Höimin matka Irlantiin ei sujunut ihan niin kuin piti. Kovien vääntöjen jälkeen he saivat vaihdettua lentoja ja saapuivat Irlantiin juuri ennen Villen peliä. Yöllä unta oli tullut molemmille noin puolitoistatuntia, joten halliin asteli kaksi hyvin väsynyttä pelaajaa.

Villen ensimmäinen vastus oli tanskalainen Thomas Fynbo. Tanskalainen oli päässyt pääkisaan kolmen kovan karsintaottelun jälkeen. Ville pystyi onneksi keskittymään peliinsä sen verran hyvin, että tanskalaisella ei ollut mahdollisuuksia. Voitto tuli suoraan kahdessa erässä 21-15, 21-12.

Sitten kohtasivat Nanna ja Karoliine. Nanna tuli siis karsintojen kautta suoraan Liinen vastustajaksi. Kaksi tuttua pelaajaa vastakkain. Pelissä huomasi että vaikea matka ja lyhyet yöunet olivat Liinelle liikaa. Nanna pystyi pelaamaan paremmin omalla tasollaan ja otti voiton 21-12, 21-13.

Illalla on siis tiedossa monta hyvää ja tiukkaa peliä.
Ville saa vastaansa kovan Malesialaisen, joka on raivannut tiensä karsintojen kautta pääkisan toiselle kierrokselle.
Eetun vastustajaksi tulee Tanskan Peter Mikkelsen. Hän on tuttu pelaaja jo vuosien takaa ja varmasti vaikea vastustaja.
Nannan vastustajaksi tulee kuudenneksi sijoitettu Karina Jorgensen.
Sanni pääsee myös tositoimiin parinsa Liinen kanssa. Heille on vastassa Fontaine Chapman ja Bethan Higginson.

Nyt syömään ja sitten takaisin hallille valmentamaan pelaajamme voittoihin.

t. Kasperi

Pe 10.12. osa II

Pitkän päivän jälkeen takaisin hotellilla. Käytiin juuri joukkueen kanssa syömässä ja nyt on aika mennä untenmaille. Ennen sitä kerron kuitenkin lyhyesti miten illan peleissä kävi.


Ville pelasi siis Malesian Chong Chiek Lokia vastaan ja hyvin pelasikin. Ville sai heti pelin alusta asti hyvän vireen päälle ja oli niskan päällä koko ottelun. Oli mukava nähdä Villeltä tasapainoinen suoritus. Viisaalla pelillä ei Malesialainen päässyt pelaamaan omaa kovatempoista peliään vaan turhautui ja teki virheitä. Ville vei pelin 21-18, 21-17. Huomenna vastaan tulee tuttu ruotsalainen Gabriel Ulldahl, joka kaatoi toiseksi sijoitetun Scott Evanssin. Ulldahlin peli näytti varsin hyvältä ja tiedossa on kovatasoinen ottelu.


Eetu pelasi puolestaan Tanskan Peter Mikkelseniä vastaan. Peli lähti aika huonosti liikkeelle eikä Eetu saanut sitä kasaan ensimmäisessä erässä ollenkaan. Peter pelasi kovalla temmolla ja Eetu oli askeleen jäljessä koko ajan. Toisessa erässä tilanne oli vielä 11-2 Mikkelsenille, kunnes Eetu sai oman pelinsä luistamaan. Se ei kuitenkaan ihan riittänyt vaan Tanskalainen vei toisen erän 22-20 ja näin koko ottelun.
Peli oli lähinnä kiinni Eetun korvien välistä. Hän ei luottanut omiin lyönteihin ja kunnioitti hieman turhaan vastustajaansa. Lisää siis kovia pelejä niin turhat kumartelut jää sikseen :).

Nannan vastustajana oli tanskalainen Karina Jorgensen. Nannalla meni myös ensimmäinen erä tuskaillessa eikä omat lyönnit löytynyt millään. Ensimmäinen erä kirjattiin tanskalaiselle 21-10. Toiseen erään sain luotua Nannaan vähän uskoa ja peli parani. Onnistumisien jälkeen itseluottamus kasvoi ja erä voitto Nannalle 21-18. Kolmas erä oli tasaista peliä ja loppuun asti edettiin tasatahtia. Harmiksi Nannalta tuli muutama helppo virhe viimeisissä palloissa ja erä tanskalaiselle 21-19.
Nannalla oli siis vähän sama ongelma kuin Eetulla. Huonosti lähtenyt ensimmäinen erä ja vastustajan pieni kunnioitus .

Sanni ja Liine sai harmikseen jo toisen luovutus voiton. Näin heidän urakkansa alkaa vasta huomenna.

Nyt nukkumaan ja huomenna uudella innolla katamaan lisää pelaajia.
t. Kasperi