Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Suomen Racketlonliitto järjestää 15-17.6 Esport Centerissä Racketlon World Tour osakilpailun Finnish Openin. World Touria on pelattu vuodesta 2003 lähtien. Tänä vuonna touriin kuuluvia kisoja on 17 kappaletta 12 eri maassa kaukaisimmat Canadassa. Lajimme on levinnyt kaikkiin maanosiin ja pelaajia World Tourilla on käynyt yli 50 eri maasta.

 

Laji on saanut alkunsa Suomesta jossa pelattiin lajin ensimmäiset SM- Kisat 1988 ja näinollen kehitettiin myös racketlonin säännöt. Lajit pelataan järjestyksessä: pöytätennis-sulkapallo-squash-tennis aivan peräjälkeen siirtymällä yhden pelatun lajin jälkeen heti seuraavaan. Jokainen laji pelataan 21 pisteeseen

ja kaikissa lajeissa syötetään 2 kertaa peräkkäin jonka jälkeen syöttövuoro vaihtuu. Niin kuin tenniksessä pelaajat ovat sijoitettu maailman rankingin mukaan kaavioihin ja näin turnaus etenee kaavion mukaan.

 

Esport Center on loistava paikka järjestää kisat koska kenttälukumäärä eri lajeissa on runsas. Paikalle on ilmoittautunut 116 pelaajaa 8 eri maasta kaukaisimmat Hongkongista. Lisäksi nelinpeliin, joka pelataan perjantaina, on ilmoittautunut 14 paria.

Miesten luokassa ovat paikalla lajin molemmat maailman mestaruuden 3 voittaneet maailman ranking 1 Ruotsin Magnus Eliasson sekä Suomen Mikko Kärkkäinen (7).

Maailman 10 joukosta mukaan ovat tulleet myös Saksan Elmar Scaub (6) ja Englannin John O`Donnel(7). Muita kovia nimiä ovat vähemmän kiertänyt Ruotsin Roland Helle(18) sekä Ruotsin Richard Persson(11). Myös kahdella muulla Suomalaisella Toni Kemppisellä ja Pekka Kainulaisella on mahdollisuudet edetä välieriin saakka.

Naisten puolella mukana on maailman ranking 1 Susanna Lautala-Näykki sekä ranking 2 Ahvenanmaalainen nykyään Ruotsissa asuva monenkertainen tenniksen nelinpelin Suomen mestari Linda Jansson. Natalia Lawrence ranking 6 Englannista sekä rankin 7 Jutta Schaub Saksasta ovat kovia haastajia. Myös Hanna Miestamo Suomesta SM(3 Squash) ja viime racketlonin MM-kilpailuiden 2 (Belgia) sekä maamme huipputennispelaajiin kuuluva Michaela Bjönström ovat havittelemassa välieräpaikkaa. Michaela on panostanut viime aikoina todenteolla racketlonin harjoitteluun.

 

Tervetuloa seuraamaan kisoja tulevana viikonloppuna Esport Centeriin. Otteluaikataulut löydät

www.racketlon.fi sivuilta.

 

Suomen Racketlonliitto

Martti Vottonen
+358 40 717 4424
martti.vottonen@racketlon.fi

www.racketlon.fi

Handler(getfield) says: -doc not found

lajin hallitseva maailmanmestari Mikko Kärkkäinen, voittanut MM-tittelin 3-kertaa