Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


Kuvassa viisi suomalaista: Elias Vuollet ja Jemina Salonen (Elias voitti kultaa kaikissa kolmessa pelimuodossa ja Jemina kahdessa), Alvar Melleri ja Nella Nyqvist sekä Atte Juuri-Oja

Useita kultamitaleja Ruotsista

Badminton Stockholm Open 2015
Badminton Stockholm Open 5.-6.12.2015 Tukholma, Ruotsi

Badminton Stockholm Open (BSO) 2015 käytiin viime viikonloppuna 5.-6.12. Tukholmassa. Turnauksen osallistui ikäluokat alle 19-vuotiaista alle 11-vuotiaisiin. Suomalaisia osallistui turnaukseen yhteensä yli 40 eri ikäluokista ja he kahmivat yhteensä kuusi kultamitalia eri pelimuodoista. Eniten mitaleita rohmusivat alle 11-vuotiaiden luokka.

Kultaa nappasivat alle 15-vuotiaiden luokasta poikien kaksinpelissä Tony Lindelöf sekä tyttöjen nelinpelissä Carla Kivikko ja Jannica Monnberg . Alle 11-vuotiaiden luokasta kultaa nappasivat suomalaiset lähes joka pelimuodosta: poikien kaksinpelissä Elias Vuollet, poikien nelinpelissä Atte Juuri-Oja ja Elias Vuollet, tyttöjen nelinpelissä Nella Nyqvist ja Jemina Salonen sekä sekanelipelissä Elias Vuollet ja Jemina Salonen.

Hienosti hopealle sijoittui alle 11-vuotiaiden luokassa poikien kaksinpelissä Kaiwen Li ja tyttöjen kaksinpelissä Jemina Salonen.

Sijalle 3/4 sijoittui alle 15-vuotiaista poikien nelinpelissä Tony Lindelöf ja Joakim Oldorf. Alle 11-vuotiaidn luokassa tyttöjen kaksinpelissä Nella Nyqvist, sekanelinpelissä Alvar Melleri ja Nella Nyqvist sekä Atte Juuri-Oja yhdessä tanskalaisen Malou Pedersenin kanssa.


Tony Lindelöf 


Jannica Monnberg ja Carla Kivikko. Carla ja Jannica ovat nuorempaa U15 vuosikertaa ja voittivat välierissä ja finaalissa vanhemmat vastustajat.


Jemina Salonen


 Jemina Salonen ja Nella Nyqvist. Salonen nappasi kultaa yhteensä kahdessa eri pelimuodossa.

Ruotsi-Suomi –maaottelut

Tukholman kisan yhteydessä pelattiin perjantaina Ruotsi-Suomi-maaottelut alle 13-, 15- ja 19-vuotiaiden ikäluokissa. Myös alle 11-vuotiaat pelasivat ystävyysottelun Tanskaa vastaan.

Suomelle ei tullut tällä kertaa voittoja Ruotsi-Suomi -maaotteluissa, vaikka tiukkoja otteluitakin nähtiin. Suomi-Ruotsi tulokset: U19 2-3, U15 2-5 ja U13 0-7. Katso tästä tarkemmin otteluiden pisteet.

Suomen alle 11-vuotiaiden ryhmä voitti Tanskan otteluvoitoin 5-1. Joukkueessa pelasi Nella, Jemina, Elias, Atte ja Alvar.

U19 valmentajana toimi Sami Parikka, U15 ryhmää valmensi Jonas Nielsen ja U13 ryhmää luotsasi Elina Väisänen.

- Tiukka tappio maaotteluissa Ruotsille 3-2, olisi se kyllä voinut kääntyä toisinkin päin. Lähellä oli, sillä pari tiukkaa kolmieräistä ottelua oli hyvä lisä Suomen murskavoittoon päättyneen miesten nelinpelin ja sekanelinpelivoiton rinnalle, komemntoi alle 19-vuotiaiden ryhmän valmentaja Sami Parikka.

- Yksilökisassa otteluita tuli paljon. Kaksinpelit pelattiin alkulohkoissa ja nelinpelit suoraan cup-kaaviona. Tässä kisassa U19 ja Eliittipelaajat pelaavat samassa sarjassa, joten vastassa oli sekä junioreita että aikuisia. Hanna Karkaus eteni naisten kaksinpelissä ja sekanelinpelissä parinsa Jere Övermarkin kanssa puolivälieriin asti, Parikka kuvailee yksilökisaa.

- Sunnuntaina kannustettiin vielä nuoriso-osastoa hyviin tuloksiin hallillta ja ehdittiin treenaamaankin ennen kotimatkaa. Kaikenkaikkiaan kisa oli hyvä kokemus. Ruotsin taso kaksinpeleissä ja nelinpeleissä on aikuisluokissa kova, mutta ennen kaikkea laaja. Vastusta ja pelattavaa riittää varmasti, Parikka kertoo. 

- On vaikea kuvailla kuinka ylpeä olen kaikista pelaajista, jotka osallistuivat Stockholm Openiin, pitkä reissu pelaajille. Uskomattoman hyvää tukea sulkapallohallilla suomalaisilta, niin pelaajilta kuin vanhemmiltakin. Voittaminen on aina mukavaa, mutta minulle keskittyminen ja kommunikointi, ovat ne, jotka merkitsevät ja nyt tiedän, että minun U15-ryhmäläiseni ymmärtävät englantia, kiitteli U15-ryhmän valmentaja Jonas Nielsen Facebook-sivullaan.

- Olihan hieno turnaus suomalaisittain. Tony pelasi uskomattoman hienoa sulkapalloa finaalissa. Tytöille vaikein peli oli välierät, jossa pelasivat maltilla ja fiksusti. Finaali olikin sitten walk in a park, kommentoi Jannica Monnbergin mukana ollut äiti, Susanna Monnberg.

Alle 19-vuotiasta pisimmälle tiensä pelasivat naisten kaksinpelissä Hanna Karakaus sekanelinpelissä Hanna Karkaus ja Jere Övermark, jotka pääsivät turnauksessa puolivälieriin asti - U19 suomalaisten tulokset 

Alle 17-vuotiasta pisimmälle tiensä pelasivat Emilia Harti, joka selvisi 8. parhaan joukkoon tyttöjen kaksinpelissä - U17 suomalaisten tulokset

Alle 15-vuotiaista mitalisijojen lisäksi useat pelasivat mm. puolivälierissä - U15 suomalaisten tulokset

Alle 13-vuotiaiden luokassa pisimmälle tiensä pelasivat sekanelinpelissä Erik Li ja Heidi Puro, jotka pelasivat puolivälierissä asti - U13 suomalaisten tulokset

Alle 11-vuotiaiden luokassa suomalaisia useita pelasi finaalien lisäksi, välierissä sekä puolivälierissä - U11 suomalaisten tulokset


Alle 15-vuotiaiden ryhmä sekä Jonas ja Elina

Kiitokset kuvista: Petri Salonen ja Susanna Monnberg, Sami Parikka sekä Jonas Nielsen