Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Mitä vanhemmat edellä sitä nuoremmat perässä

Viime viikonloppuna pelattiin ensimmäistä kertaa SM-kisat alle 15-vuotiaden ja 17-vuotiaiden ikäluokissa. Kisat käytiin Ruskeasuon palloiluhallissa 8.-9.2.2014. SM-kisoissa leivottiin niin kaksoisvoittajia kuin kolmoisvoittajiakin. Alle 15-vuotiaiden ikäluokassa kaksi SM-kultaa veivät Inalotta Suutarinen, Anton Monnberg ja Jesper Paul. Alle 17-vuotiaiden ikäluokassa kolme SM-kultaa voittivat sekä Elina Niiranen että Iiro Nokkala.

SM-kisojen yhteydessä pelattiin myös 11- ja 13-luokkien ikäluokkamestaruudet. Heidi Puro ja Matias Kivikko veivät kolme 11-luokan ikäluokkamestaruutta. Anni Krzywacki voitti kolme 13-luokan ikäluokkamestaruutta ja Victor Lindahl kaksi.

Alle 15-vuotiaiden ikäluokan SM
Poikien kaksinpelissä Suomen mestariksi tiensä taisteli kisoissa toiseksi sijoitettu Anton Monnberg. Hän voitti kisoissa ensimmäiseksi sijoitetun Jesper Paulin tuloksin 21-15, 21-19.
Tyttöjen kaksinpelissä Suomen mestariksi selvisi Maija Krzywacki voitettuaan kisoissa toiseksi sijoitetun Inalotta Suutarisen pistein 21-14, 21-12.

Poikien nelinpelin Suomen mestarit 2014 ovat Anton Monnberg ja Jesper Paul. He olivat kisoissa poikien nelinpelissä ensimmäiseksi sijoitettuna ja loppuotteluissa voittivat 3/4. sijoitettuna olleet Samuli Aittolammen ja Miika Lahtisen kolmessa erässä luvuin 19-21, 21-13, 21-17. Tyttöjen nelinpelissä Suomen mestaruuden veivät ensimmäiseksi sijoitetut Pihla Lindberg ja Inalotta Suutarinen. Pihla ja Inalotta voittivat kisoissa tyttöjen nelinpeleissä toiseksi sijoitettuna olleen parin Emilia Hartin ja Ines Korin pistein 21-12, 21-15.

Suomen mestaruuden sekanelinpelissä veivät 3/4. sijoitettuna ollut pari Jesper Paul ja Inalotta Suutarinen. He voittivat myöskin 3/4. sijoitettuna olleen parin Miika Lahtisen ja Eerika Kuurnen luvuin 21-17, 21-19.

Alle 17-vuotiaiden ikäluokan SM
Poikien kaksinpelin Suomen mestaruuden haltuunsa hankki poikien kaksinpelissä ensimmäiseksi sijoitettu Iiro Nokkala. Hän voitti kisojen toiseksi sijoitetun Jan Pasasen kolmessa erässä pistein 22-20, 21-23, 21-14. Tyttöjen kaksinpelissä Suomen mestari 2014 on toiseksi sijoitettu Elina Niiranen. Loppuottelussa hän voitti kisoissa ensimmäiseksi sijoitetun Jenni Rautiaisen kahdessa erässä luvuin 21-13, 21-19.

Poikien nelinpelissä Suomen mestareiksi tiensä selvittivät kisoissa ensimmäiseksikin sijoitetut Iiro Nokkala ja Teemu Tuuri. He voittivat kisoissa 3/4. sijoitetun parin Max Anderssonin ja Jan Pasasen pistein 21-12, 20-22, 21-19. Tyttöjen nelinpelissä voiton ja Suomen mestaruuden veivät Hanna Karkaus ja Elina Niiranen. He olivat kisoissa ensimmäiseksi sijoitettuina ja voittivat kisojen toiseksi sijoitetun parin Marikki Pitkäsen ja Essi Sakselan kahdessa erässä pistein 21-16, 21-17.

Sekanelinpelissä Suomen mestaruuden veivät kisoissa ensimmäiseksi sijoitettu pari Iiro Nokkala ja Elina Niiranen. Loppuottelussa he veivät voiton kolmen erän jälkeen kisojen 3/4. sijoitetusta parista Tiitus Lammesta ja Hanna Karkauksesta luvuin 16-21, 21-10, 21-19.

11-luokan ikäluokkamestaruudet voittivat:
PK – Matias Kivikko
TK – Heidi Puro
PN – Robin Jäntti/Matias Kivikko
TN – Lilli Lauri/Heidi Puro
SN – Matias Kivikko/Heidi Puro

13-luokan ikäluokkamestaruudet voittivat:
PK – Victor Lindahl
NK – Anni Krzywacki
PN – Tony Lindelöf/Joakim Oldorff
TN – Anni Krzywacki/Jannica Monnberg
SN – Victor Lindahl/Anni Krzywacki

Ottelukaaviot, peliaikataulut ja tulokset: täältä.
Voittajat näet vielä tästä.

Kuvia tulossa.

Kilpailun järjesti Puistolan Urheilijat ry.