Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Tilaa Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirja!

Ilo, innostus ja intohimon sytyttäminen ovat tärkeintä lasten ja nuorten urheiluharrastuksessa. Näistä lähtökohdista suomalaisille valmentajille on koottu uusi valmennuksen perusteos Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu. Kirja on upouusi – se julkaistiin 20.10.2015 Valo-talolla.

Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu on suunnattu kaikille lasten ja nuorten urheilutoiminnassa mukana oleville. Kirja palvelee tiedon lähteenä myös esimerkiksi opettajia ja urheilevien lasten vanhempia.

Käsiteltäessä lasten valmennusta kirjassa painotetaan liikunnallista monipuolisuutta pohjana urheiluinnostuksen syttymiselle, oman lajin löytämiselle ja myöhempien vuosien kilpaurheiluvalmiuksien kehittämiselle. Nuorten valmentamisen osalta huomioidaan valintavaiheen monenlaiset myllerrykset ja tavoitteellisen harjoittelun vaatimukset huippu-urheilun näkökulmasta. Käsiteltyihin teemoihin on myös haettu esimerkkejä ja tarinoita erillisiksi teema-artikkeleiksi, jotka tuovat aiheisiin erilaisia näkökulmia ja teorian lähemmäs käytäntöä – valmennuksen arkea.

- Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu on kirja, joka vastaa kysymykseen: Miten eri kehitysvaiheissa olevia lapsia ja nuoria tulisi valmentaa? Se antaa vastauksia niin fyysisen kuin psyykkisen kehityksen näkökulmasta, kuin myös esimerkiksi opettamisen, motivoinnin ja harjoitusten organisoinnin näkökulmasta. Se antaa tietoa sekä eri fyysisten ominaisuuksien ja valmiuksien että psyykkisten taitojen harjoittamisesta, tiivistää Suomen Valmentajien toiminnanjohtajan sijainen Sari Tuunainen kirjan sisältöä.

- Kirjassa on myös sisältöjä siitä, mitä valmentaminen on riippumatta lajista, opetettavasta taidosta tai kehitettävästä ominaisuudesta. Kirjan avulla valmentaja voi peilata itseään ja osaamistaan valmentajana ja kehittyä valmentajan polullaan, Tuunainen jatkaa.

Huoli lasten liikunnan vähäisyydestä ja yksipuolisuudesta on koko urheiluväen yhteinen. Puutteet lasten liikunnassa heijastuvat esimerkiksi suoraan seuratoimintaan ja nuorten valmiuksiin edetä lajeissaan kohti menestystä. Kirja on syntynyt Suomen Valmentajat ry:n toimesta, ja on urheiluväen laajamittaisen yhteistyön tuotos.

- Tämä kirja tukee Valon Kasva Urheilijaksi -palvelun tavoitteita ja antaa palvelun periaatteiden mukaisesti valmentajille sekä muille lasten ja nuorten parissa toimiville eväitä siihen kuinka rakentaa hyvä päivä lapselle ja nuorelle – jokaisena päivänä. Huomioitavaa on myös, että urheilijan polku on innostava itsensä toteuttamisen matka riippumatta siitä kuinka pitkälle se johtaa, joten jokaisen lapsen innostuminen urheiluun on tärkeää, sanoo Valon Lisää Liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen suositellessaan kirjaa.

Kirja jakaantuu viiteen päälukuun:
- Lasten ja nuorten valmennuksen suomalaiset mallit
- Urheilijaksi kehittyminen
- Lasten ja nuorten valmentaminen
- Fyysisten valmiuksien ja ominaisuuksien kehittäminen
- Psyykkisten taitojen harjoittaminen

Kirjan on kirjoittanut laaja joukko suomalaisia valmennuksen asiantuntijoita, mm. Kirsi Hämäläinen, Harri Hakkarainen, Taru Lintunen, Timo Jaakkola, Paula Arajärvi, Terhi Lehtoviita, Kati Pasanen, Sami Kalaja ja Jarmo Riski.

Kirjan suositushinta on 55 € (Suomen Valmentajien jäsenille 45 €)
Yksittäistilaukset suoraan kustantajan sivuilta: http://www.vk-kustannus.com/kaikki-tuotteet/lasten-ja-nuorten-hyva-harjoitte/

Isommat erät seuratarjouksena:
vähintään 5 kappaletta 50 € /kirja
vähintään 10 kappaletta 45 € /kirja
Isommat määrät sovitusti. Hinnat sisältävät postikulut!

Myös seurojen tukijat (yritykset) ovat olleet kustantajaan yhteydessä ja kiinnostuneita tällä tavoin tukemaan seuratoimintaa! Ehdota siis kumppaniyritykselle, että voivat tukea seuran valmentajien osaamista hankkimalla kirjapaketteja!
Seurat voiva olla yhteyksissä suoraan kustantajan seuramyyntipalveluun:
Ari Skyttä puh. 044 575 1011 ari.skytta@vk-kustannus.com
Pasi Kokkonen puh. 044 5751012 pasi.kokkonen@vk-kustannus.com