Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]URA-säätiön opiskeluapurahat haettavissa 31.8. saakka

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö myöntää opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien ja aktiiviuransa jo päättäneiden menestyneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Lukuvuoden 2007-2008 opiskeluapurahat ovat haettavissa 31.8.2007 asti säätiön sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy hakuohjeineen sivulta www.olympiakomitea.fi/ura.

URA-säätiön opiskeluapurahan myöntämisperusteet:

1. Opiskeluapuraha voidaan myöntää urheilijalle, joka 

  • opiskelee korkeakoulussa, toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai muussa oppilaitoksessa tavoitteenaan tutkinnon suorittaminen.
  • valmentautuu systemaattisesti asianomaisen lajiliiton tai vastaavan urheilujärjestön maajoukkueessa tavoitteenaan kansainvälinen kilpailumenestys. Myöntämiskriteereitä ovat mm. jo saavutettu menestys nuorten ja aikuisten arvokisoissa (Olympiamenestys/edustus etusijalla), menestymispotentiaali tulevaisuudessa sekä lajin merkittävyys.
  • osa apurahoista voidaan myöntää aktiiviuransa jo päättäneille menestyneille urheilijoille, jotka urheilun takia ovat joutuneet siirtämään  opintojensa aloittamista.
  • tutkinnosta riippuen apuraha myönnetään enintään kolme kertaa (amk- ja ammatilliset opinnot kaksi kertaa). Poikkeuksena hakijat, joiden opinnot ovat urheilun takia merkittävästi pitkittyneet ja yleinen opintotuki on käytetty loppuun (ks. lisäperusteet hakuohjeista)  

2. Apurahaa ei myönnetä

  • ammattilaisurheilijoille, jotka saavat pääasiallisen toimeentulonsa urheilemalla
  • urheilijoille, joille opetusministeriö on myöntänyt valtion valmennus- ja harjoitteluapurahan (ns. urheilija-apuraha). Vuonna 2007 urheilija-apurahaa saavat sekä vuodelle 2008 urheilija-apurahaa hakevat opiskelevat urheilijat voivat kuitenkin hakea lukuvuoden 2007-2008 opiskeluapurahaa. Apurahaurheilijoiden kohdalta päätökset tehdään OPM:n urheiluapurahapäätösten jälkeen.  
  • -ukio-opintoihin

Lisätiedot:
Tuuli Merikoski-Silius, asiamies, Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö, p. 0400 711728, tuuli.merikoski-silius@noc.fi

Lähde: SLU:n Liikunnan ja Urheilun Maailma