Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


Kuva on otettu vuonna 2014 seniorien treeneistä Ruskeasuon palloiluhallissa

Seniori MM-kisat lähestyvät

Seniorien maailmanmestaruuskilpailut 20.-26.9.2015 Helsingborg, Ruotsi

Tulevana sunnuntaina starttaa senioreiden maailmanmestaruuskilpailut 2015 Helsinborgissa, Ruotsissa. Suomalaiset seniorisulkapalloilijat osallistuvat suurella joukolla MM-kisoihin ja mukana näissä karkeloissa on yhteensä 56 suomalaista sulkapalloilijaa. Seniorien MM-kisat järjestetään kahden vuoden välein.

- Suomen joukkueen yleisilme on erittäin hyvä. Joukkue on tehnyt paljon enemmän töitä kisojen eteen kuin aikaisemmin ja esimerkiksi valmennuksessa on ollut todella hyvä osanotto prosentti. Pelaajilla on ollut kova halu oppia uutta, joka on todella positiivista, kisoihin +65-ikäluokassa osallistuva ja joukkueen johtaja Stefan Packalén kertoo.

Packalén mukaan suurin osa joukkueesta on tehnyt kovasti töitä MM-kisojen eteen, joka onkin tärkeää, sillä seniorien MM-kisat ovat kovia kisoja ja pelitaitojen lisäksi esimerkiksi kunnon tulee olla hyvä. Vuoden 2015 seniorien MM-kisa on kovatasoinen ja mukana on useita olympiakävijöitä sekä MM-mitalisteja. Lue tästä lisää kisan tähdistä.

- Seniorien MM-kisojen arvostus on jatkuvasti kasvanut ja sitä myötä myös sen taso nousee koko aja. Mitalien saavuttaminen vaikeutuu jatkuvasti, sillä kisoihin osallistuu maailman huippuja, Packalén valottaa.

Hänestä on mukava lähetä seniori MM-kisoihin, sillä hän kokee sinne osallistuvat ihmiset ikään kuin perheeksi.

- Kisapaikalla on pelien lomassa myös hauskaa ja siellä taputetaan toisille. Kaikki nauttivat siitä elämyksestä, eikä pelaaminen ole niin raakaa, kuin esimerkiksi aikuisten MM-kisoissa.

Mukana kisan sijoitetuissa pelaajissa on Suomen Jyri Aalto (+45), Heikki Väisänen (MS +50), Carl-Johan Nybergh (MS +65) sekä Osmo Perkinen (MS +70).

Packalénin mukaan suomalaiset sijoitetut voivat varmasti tavoitella mitaleita. Hän mainitsee muun muassa Heikki Väisäsen sekä Jyri Aallon, joiden treenimäärät vastaavat kansainvälistä tasoa. Packalénin mukaan heillä on erittäin positiivinen asenne ja he tekevät todella kovasti työtä menestymisensä eteen. Myös muun muassa Nyberghin hän nostaa esimerkkinä ulkomaan kisoissa ahkerasti kokemuksen kartuttamisen vuoksi kävijänä.

- Toki voi tulla myös positiivisia yllätyksiä ja voi mennä myös toisin päin. Joissain luokissa on niin valtavasti osallistujia, että päästäkseen lähellekään esimerkiksi välieriä voi joutua pelaamaan viisikin peliä, jotka voivat olla hyvinkin rankkoja. Tämän vuoksi kannattaa panostaa yhteen ja siihen vahvimpaan pelimuotoonsa, Packalén kuvailee.

Packalén osallistuu MM-kisoissa miesten nelinpeliin. Hänen nelinpelipari Kari Laakso ei sairastumisen vuoksi pääse osallistumaan, vaan Packalén pelaa yhdessä hänelle tuntemattoman sveitsiläisen Werner Rahmin kanssa. Hän haluaa kuitenkin pärjätä ja on tehnyt kisojen eteen paljon.

- Jos häviän niin häviän sitten paremmalle. En ainakaan siksi, että en olisi tehnyt kaikkea mahdollista kisojen eteen, hän avaa.

Laakso ja Packalén ovat vuodesta 2003 kiertäneet yhdessä ympäri maailmaa kisoissa. Packalénin mukaan Suomen seniorien pitäisi enemmän käydä ulkomailla pelaamassa, jossa kohtaa kovia vastustajia.

Seniorien MM-kisoihin osallistuu tänä vuonna yhteensä 1302 pelaajaa ympäri maailmaa. Se on yli 500 enemmän, kuin kaksi vuotta sitten Turkissa järjestetyissä MM-kisoissa 2013. Vuoden 2013 kisoista suomalaiset nappasivat yhteensä viisi mitalia.

Packalén toivoo, että Suomen seniorit kasvavat tulevaisuudessa. Jo nyt hän huomaa nuortumista ja suurimmat luokat ovat +35:stä +50:een. Hänen mukaan aiemmin suurimmat ryhmät olivat +60:stä +70:een, jotka pitivät senioritoimintaa yllä.

Suomalaisten otteluohjelma- ja aikataulut
Tietoa seniori MM-kisasta

Kisojen sivut: seniorbadminton2015.com