Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]
Logokilpailun voittaja on ratkennut: onneksi olkoon Niko Sandbacka!

Niko selvisi kilpailun voittajaksi tyylikkäällä, selkeällä ja kekseliäällä logolla, johon oli sisällytetty osuva esittely. Ammattimainen ote tehtävänantoon ja visuaalisesti mielenkiintoinen tulos sai meidät täällä liitossa innostumaan. Tässä voittajalogon esittely:

”Juhlavuoden logon tarkoitus on viestiä selkeästi ja graafisesti Suomen Sulkapalloliitto ry:n 60-vuotisjuhlavuodesta. Logo kuvastaa juhlaa, iloisuutta, shampanjan poksahtelua ja ilotulitteiden valovoimaisuutta sekä liikkeessä olevaa klassista sulkapalloa ja räjähtävää fyysistä voimaa.

Logon suunnittelussa on otettu huomioon tehtävänannossa annettuja kriteereitä, kuten SSuL:n olemassa olevan logon sisällyttämistä itse juhlavuoden logoon. Juhlavuoden logo on kolmessa eri värissä sekä mustavalkoisena. Värit tulevat SSuL:n omasta logosta, jolla sidotaan eri elementit yhteen.

Juhlavuoden logo heijastelee tämän hetken graafista suuntausta, kaksiulotteista kuvallista ilmausta. Tarkoitus kuitenkin on, että logo kestää aikaa. Logoa on helppo käyttää sekä verkko- että painetussa julkaisuissa.


Niko opiskelee tällä hetkellä HAAGA-HELIAn ammattikorkeakoulussa mainontaa ja yritysviestintää. Ennen liiketalouden opintoja hän on opiskellut myös muotoilua. Niko on omien sanojensa mukaan kiinnostunut visuaalisesta viestinnästä ja brändäyksestä, joten kilpailumme toimi hänelle hyvänä haasteena. ”Visuaalisuus on minulle kaiken kaikkiaan tärkeä osa niin vapaa-aikaa, harrastuksia ja työtä.  Suunnittelu, kuvien muokkaaminen ja muunlainen graafinen työ on ollut myös suuressa roolissa viime vuosien opintojani.”

Nikon mielestä Sulkapalloliiton juhlalogon suunnittelu oli mielenkiintoista. Logon suunnittelua varten hän oli tutustunut muun muassa sulkapalloon lajina sekä itse liiton toimintaan. Hän oli myös selvittänyt sulkapallon kansainvälisiä toimijoita ja sulkapallon yleistä visuaalista ilmettä.  Itse idea juhlalogoon muotoutui nopeasti tämän taustatyön jälkeen, Niko kommentoi. Siihen vaikuttivat tietysti myös toimeksiannon kriteerit. ”Kuten työni esittelyssä olen kertonut, tavoitteenani oli luoda selkeä ja visuaalisesti mielenkiintoinen logo. Sen tuli myös viestiä nopeasti ja selkeästi siitä, mistä on kysymys, eli Suomen Sulkapalloliiton juhlavuodesta.”

Logomme suunnittelijalta oli myös pakko kysyä muutama kysymys liittyen itse sulkapalloiluun. Sulkapallosta syntyviä ajatuksia kysyttäessä Nikolle tulee mieleen sulkapallosta lapsuus ja hyvät kokemukset. ”Päällimmäisenä minulle muistuu mieleen lapsuus, sillä silloin taisin viimeksi pelata sulkapalloa. Pelasimme sitä koulussa ja lapsuudenkotini takapihalla. Tulee sellainen mukava olo ja tunne, lämpimät muistot. Itse sulkapallosta mieleeni tulevat adjektiivit ovat nopeus, keveys, sosiaalisuus ja ponnahtavuus.”

Nyt Niko pääsee vetreyttämään muistojaan logokilpailun palkinnon avulla. Sulkapalloliitto kiittää Niko Sandbackaa hyvästä työstä.