Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]HBC Hvidovren kansainvälinen sulkapallokilpailu 27.2. – 1.3.2015

Kisaraportin on kirjoittanut: Calle Nybergh

Muutaman vuoden tauon jälkeen HBC Hvidovre Badminton Club järjesti taas kolmipäiväiset veteraaniluokkien sulkapallokilpailut luokissa +40 – +65. Osallistujia oli 127, Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Englannista ja allekirjoittanut Suomesta. Useita Euroopan mestaruuskilpailuissa menestyneitä pelaajia osallistui kilpailuun, tunnetuimmat olivat Nick Ponting Englannista, Stefan Edvardsson ja Jonas Thorne Ruotsista sekä lukuisia tunnettuja tanskalaisia pelaajia, kuten Jesper Helledie. Perjantaina pelattiin kaksinpeli-, lauantaina nelinpeli- ja sunnuntaina sekanelinpeliluokat.

HBC Hvidovren seitsemänkenttäinen sulkapallohalli sijaitsee noin 10 km etäisyydellä Kastrupin lentokentältä ja Scandic hotelli on aivan vierellä. Sulkapallohallin yhteydessä on ravintolatila, josta sai hyvää ruokaa ja jossa myös lauantai-illalla pelien jälkeen oli illanistujaiset.

Monessa luokassa tasoerot olivat suuret. Kansainvälisiin veteraanikilpailuihin osallistuneet pelaajat erottuivat kuitenkin selvästi muista. Suurin osanotto oli +45 ja +50 -vuotiaiden luokissa, joihin myös nimekkäimmät pelaajat osallistuivat.

Miesten kaksinpeliluokassa +65 vastus oli heikko ja voitin nelihenkisen poolin helposti. Vastassa oli pelaajia Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Norjalainen Knud Liland kuitenkin luovutti ottelunsa. Nelinpeli +65 –luokassa vastus oli kovempaa. Pelasin tanskalaisen Sören Fuursted:in kanssa. Sören on aikaisemmin osallistunut kansainvälisiin veteraanikilpailuihin, mutta oli pelannut nyt vain kolme kuukautta pitkän poissaolon jälkeen. Poolin kaksi ensimmäistä ottelua voitimme helposti. Kolmannessa ottelussa tuli vastaan Euroopan Mestari viime syksyltä miesten nelinpeli +65 –luokassa Knud Danielsen, nyt parina Torben Sörensen. Tämä pari tarjosi kunnon vastustusta. Kolmas erä meni jatkopalloille ja niissä Knud ja Torben lopuksi voittivat 24 – 22. Knud ja Torben voittivat tämän jälkeen loppuottelussa toisen poolin voittajaparin Per Dabelsteen ja Steen Kiorboen.

Calle Nybergh