Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Sulkapallon MM-kisat, 13.-19.8.2007 Kuala Lumpur, Malesia

MM-kisan arvonta on suoritettu ja suomalaisilla on erittäin haastavat vastustajat heti ensimmäisellä kierroksella.

Suomen joukkue sulkapallon MM-kisoihin

Naisten kaksinpeli: Anu Nieminen

Miesten kaksinpeli: Ville Lång

Naisten nelinpeli: Anu Nieminen & Nina Weckström

Valmentaja: Veli-Markus Melleri

Anu Nieminen kohtaa avausottelussa vanhan tutun venäjän Ella Karachkovan. Näillä pelaajilla on useita kohtaamisia eritasoisissa kisoissa maailmalla. Viimeisimmän kohtaamisen voitti Karachkova maaliskuussa All England –kisassa. Anu on maailmanrankingissa tällä hetkellä sijalla 31, kun Ella löytyy sijalta 20.

Ville Lång saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Puolan Przemyslaw Wachan. Puolalaisen ranking on 14, kun Villen ranking on päässyt putoamaan sijalle 58. Keskinäisten kohtaamisten saldo on selkeästi Wachan puolella, mutta Villeltä löytyy voitto Wachasta sekajoukkueiden MM-kisoista vuodelta 2005.

Nelinpelissä siskokset Anu Nieminen ja Nina Weckström pelaavat suoraan toisella kierroksella. Vastassa ovat Euroopan mestarit Gail Emms ja Donna Kellogg Englannista. Englantilaisten ranking on 7, kun suomalaisten vähemmän nelinpeliin osallistuneiden rankkaus on 126.

Anu kertoi olevansa tyytyväinen arpaan. ”Ellan voittaminen on itsestä kiinni. Viimeisin ottelu Englannissa ei ollut minulta hyvä peli ja nyt on revanssin paikka. Ella on varmaan hyvässä kunnossa, sillä venäläiset ovat leireilleet paljon viimeaikoina. Ottelu on kuitenkin henkien taistoa meidän välillä. Ella on kova provosoimaan, ja minun pitää vaan antaa hänen ”meuhkata” ja keskittyä omaan peliin. Heinäkuussa sain Kiinan reissulta flunssan, johon meni kaksi viikkoa. Nyt olen pystynyt treenaamaan kunnolla viikon. Uuden valmentajan kanssa on hiottu peliä kuntoon ja uskon olevani iskussa.”

Hollannin maajoukkueen kanssa jo Malesian lämpöön siirtynyt Ville Lång toteaa kisaohjelmastaan: ”Hyvä arpa. Vastaan tulee kuudestatoista sijoitetusta mielestäni huonoin. Tavoitteenani on päästä kolmannelle kierrokselle eli kuudentoista parhaan joukkoon, joten sijoitettu pelaaja pitää kuitenkin voittaa. Se on sama tuleeko sellainen vastaan ekassa vai tokassa matsissa.”

Nelinpelistä Anu toteaa tulevan vaikea, mutta onneksi vastaan ei tullut kiinalaisparia. ”Englantilaiset ovat hyviä puolustamaan, jaksavat liikkua ja Emms on todella kova verkolla.”

Lisätietoja

Maajoukkuevalmentaja Veli-Markus Melleri, 0400 575773