Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Kaarinalainen sulkapalloseura Clear on vuonna 1994 perustettu sulkapallon erikoisseura. Clearin kotiluola on Kaarinan Kilosport, ja toimintaa on sen lisäksi myös naapurissa sijaitsevalla Aktia Arenalla sekä turkulaisella Jarkko Nieminen Areenalla.

Seura on kasvattanut vähitellen toimintaansa temmaten mukaansa etenkin paljon nuoria, joille tarjotaan mahdollisuus joko harrastaa lajia mukavana ei-niin-vakavana liikuntamuotona sulkapallokoulun tai harrasteryhmien muodossa - tai oman tason mukaisessa kilparyhmässä. Junioreita seuran noin 130:stä jäsenestä on peräti noin 100.

Clear haluaa olla merkittävä tekijä Suomen sulkapallokartalla. Kaikille lajista kiinnostuneille pyritään tarjoamaan oman kiinnostuksen ja tason mukaan harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia. Tähtäämme siihen, että kaikilla on sulkapallon parissa mukavaa yhdessä Clearissa, Meidän seurassa.


Seura on saanut viime vuosina tunnustusta toiminnastaan sulkapallon hyväksi: vuonna 2010 Sulkapalloliitto valitsi Clearin vuoden seuraksi ja vuonna 2012 puolestaan seuran voimahahmo Jukka Rantanen palkittiin vuoden seuravaikuttajana.

Jukka Rantanen on 47-vuotias, sulkapalloa vuodesta 1987 harrastanut kaarinalainen, jonka tämänhetkinen pelaajaluokitus on A-B-B (kaksari-neluri-sekis). Jukan perheeseen kuuluvat vaimo, kolme aikuista lasta ja kolme lastenlasta. Hänet valittiin 1.8.2013 seuran valmennuspäälliköksi, ja aiemminkin hän on jo tehnyt vuosien ajan samankaltaista työtä; Jukan toiminnan pääpaino Clearissa on vuodesta 2000 saakka ollut junioritoiminnassa.

Jukan rakkaus lajiin ja itsensä sataprosenttinen likoon laittaminen työtunteja laskematta yhdistettynä järjestelmälliseen toimintatapaan on seuran toiminnan kivijalka. Jukkaa tukemassa on toki kohtalainen joukko seuraväkeä ja vanhempia junioreitakin, mutta tuskinpa kukaan clearilainen kiistää sitä, etteikö Jukan työpanos olisi keskeinen koko seuran toiminnassa - hurttia huumoria unohtamatta, juuri oikeanlainen pikku pilke silmäkulmassa.Teksti ja kuvat Esa Alhoniemi