[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


Nanna Vainio  Kuva: Joonas Puhakka

Vainiolle ei voittoa Meksikosta

Mexico City Grand Prix 2015 15.-20.12. Distrito Federal, Meksiko
Grand Prix
Palkintosumma: 50 000 USD

Mexico City Grand Prix –turnaus käynnistyi tiistaina. Rio Teamin Nanna Vainio (mrank 85) aloitti turnauksen pääsarjasta keskiviikkona ja sai avauskierroksella vastaansa portugalilaisen Telma Santosin (mrank 93). Santos osoittautui kuitenkin tällä kertaa vahvemmaksi voittaen ottelun kahdessa erässä luvuin 21-15, 21-15.

- Täällä oli tosi vaikeat olosuhteet ja sanoisin, että Telman kokemus ratkaisi. En oikein saanut peliä käyntiin - pallot oli taitettu joka sulasta ja olivat kukan näköisiä ja silti nopeita. Juostiin molemmat verkolle mutta Telma oli vähän varmempi ja taitavampi. Pitää vaan jatkaa yrittämistä seuraavissa kisoissa, Vainio kommentoi ottelun jälkeen. 

Santos ja Vainio ovat kohdanneet vuoden 2015 aikana kahdesti aiemmin, syyskuussa Tsekissä ja Meksikossa, Internacional Mexicano-kilpailussa. Kummassakin kohtaamisessa Santos on onnistunut voittamaan Vainion.

Meksikon turnaus päätti Vainion ottelut tältä vuodelta.

Vainion tulokset
Kilpailun viralliset sivut: federacionmexicanadebadminton.org.mx

Rion karsinta 

Karsinnat Rion olympialaisiin käynnistyivät 4.5.2015 ja kestävät vuoden verran 1.5.2016 asti. Pelaajavalinnat tehdään 5.5.2016 julkaistavan maailmanlistan mukaan. Pisteitä maailmanlistalle tuovat Kansainvälisen Sulkapalloliiton hyväksymät kilpailut, kuten tämä Meksikon kansainvälinen sulkapalloturnaus.

Lue Rion karsinnasta tästä.

Race to Rio on Maailman Sulkapalloliiton pitämä teoreettinen lista, johon on kerätty pelaajien tuloksia kisoista 4.5.2015 lähtien. Listalla on sulkapalloilijoiden pistetilanne, jossa on vain Rion karsinta-ajan kisatulokset mukana. Sulkapallossa karsinnat Rion Olympialaisiin alkoivat 4.5.2015 ja päättyvät 1.5.2016. Pelaajavalinnat olympialaisiin tehdään 5.5.2016. 

Kun olympiakarsinta-aikana pelatuista kisoista saadut pisteet lasketaan yhteen, niin suomalaisista Rion Olympialaisissa mukana olisi tällä hetkellä Ville Lång ja Nanna Vainio. Lång on listalla sijalla 36 ja Vainio sijalla 34. Kaksinpelissä osallistujamäärä on 38, mutta se saattaa kasvaa, jos yksi pelaaja pääsee kisoihin useassa pelimuodossa.