Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Maanantai 21.10.
Maanantai oli toistaiseksi reissun mieleenpainuvin päivä, täynnä tapahtumia, erikoisuuksia ja paljon hauskaa. Joukkueella on hyvä fiilis ja yhteishenki muutenkin korkealla. Yhteiset aamupalat, treenit ja muut rutiinit tuovat joukkoon kuitenkin sopivasti jämäkkyyttä.

Kisajärjestäjien taholta tulevat muutokset ovat jo arkipäivää. Sovitut asiat kannattaa varmuuden vuoksi varmistaa vielä erikseen. Milloin treeniajat ovat vaihtuneet, tai niitä jopa lisätty, milloin bussikuljetus vain on päätetty jättää ajamatta tai se on liian myöhässä enää tullakseen. Onneksi taksit ovat helppoja, kohtuullisen nopeita ja halpoja.Peliareena on kahdeksan kenttäinen, sommittelultaan tavallisesta poikkeava. Kenttien ympärillä kelta-puna-oranssinen katsomo. Halli on kohtuullisen pieni, mutta täydellä salilla tunnelma tulee varmasti olemaan kohdillaan. Treenipäivinä hallilla ei pidetä vielä ilmastointia päällä, kisana aikana kyllä. Muuten olosuhteet ovat erinomaiset.

Kisajärjestäjät yllättivät postiivisesti nimeämällä jokaiselle joukkueelle henkilökohtaisen avustajan. Paikallinen tuntemus, kielitaitona englanti ja thai sekä lähes suora kontakti kisajärjestäjiin on upea mahdollisuus ja idea. ”Hello. My name is “Fin”, I’m the assistant of the Team Finland”. Liekö nimi ja maan vastaavuus vain sattumaa, lausuttuna se ainakin kuulosti maatunnukseltamme.

Kisapäivien lähestyminen näkyy jo pelaajien otteissa. Treenihallilla käy kuhina ja tekniikka-/peliharjoittelua tehdään jo lähes pelaajien ehdoilla, ainakin toiveita kunnioittaen. Osa pelaajista aloitti aamun oheisharjoituksella, osa lähti hallille. Iltapäivällä päästiin ensimmäistä kertaa varsinaiseen kisahalliin.

Joukkue odottamassa pääsyä testaamaan kisahallia.

Iikan ytimekäs kommentti hallista: ”Kisahalli vaikuttaa tosi hyvältä”.

Jäi myös mieleen päivästä:
Tuttavallinen ja kesken matkan eri eläinten ääniä toistellut taksikuski ja Arton tilaama ”pihvi” illallisella. Loppujen lopuksi selvisi, että annos ei ollut siitä listan halvimmasta päästä eikä ”Foie Gras” tarkoittanut pihvin lisukkeena olevaa kastiketta. Hyvää kuulemma oli.

Suurin pettymys:
Kisajärjestäjät ilmoittivat Kazakstanin vetäytyneen pois kilpailuista. Suomelle kisojen ensimmäinen voitto…mutta pelaamaanhan tänne on tultu. Näin ollen Suomen alkulohkon vastustajina vain Japani ja Saksa.

Tiistaina ohjelmassa olisi aikainen aamutreeni, pelitreeniä kisahallilla sekä joukkuekisan avauspalaveri altaalla iltavalaistuksessa.

Tiistai 22.10.
Kelloradio herätti huoneen 1906 asukkaan tavallista aikaisemmin. Puolikiireiset aamutoimet ja syömään. Eikä ollut helppoa pelaajillakaan. Osa joutui nimittäin jatkamaan uniaan vielä pari tuntia, osa taas pääsi pakkaamaan pelitavarat ja sitten bussilla kohti kisahallia ja aamutreeniä. Vaiva kannatti.

Ennakkotiedoista huolimatta hallin ilmastointi oli käynnissä ja pelaajat pääsivät testaamaan kisahallia kilpailukunnossa. Kentillä puhaltava sivutuuli tulisi tuomaan vielä valituksia, jopa vaikeuksia.

Valmentajan aamuherätys Thai -kielisten paikallisuutisten avulla antoi ivallisen idean laittaa ”vahinko” kiertämään. Aamutreenien jälkeen kello kymmeneltä yllätyssoitto suomalaisparivaljakon huoneeseen – onnistui! Taisi olla vihdoinkin matkan univaje saatu paikattua parin pelaajan osalta.

Päivä jatkui toisen ryhmän osalta treenillä harjoitushallissa. Vaikka muutama päivä jo takana onkin, ei meinaa hiki millään suomalaispelureista loppua.
”Tääl on sairaan kuuma, hiki tulee kengistä läpi”, ” Onkohan pelihallissa ilmastointi päällä?”Onneksi vilvoittava pulahdus sai väsyneemmänkin pelurin virkeäksi. Iltapäivän taukohetki treenien jälkeen oli varmasti tarpeeseen. Samalla tuli koululäksytkin tehtyä.

Ja takaisin bussiin. Team Manager meeting jatkoi päivän tiivistä ohjelmaa ja muistutti omalta osaltaan sekä kisojen alkamisesta että niiden tärkeydestä. Hienot puitteet ja järjestelyt kisahallissa niin median, toimitsijoiden kuin joukkueidenkin osalta. Olisi hienoa kohdata Japani  seuraavana päivänä.


Iltapalaverin pitopaikaksi oli järjestetty iltavalaistu kymppikerroksen ulkoallasosasto. Hieman chief managerin voitelua suomalaisilla sulosanoilla ja kuvaus Suomen myöhäissyksyn talvisesta säästä hellitti hieman tiukkoja säännöksiä. Yksityistilaisuus normaali aukiolon jälkeen oli mahdollinen: ”Good news, it’s possible, but only for you…” Joukkuevalokuvaus, kisailua, viralliset asiat, joukkuekokoonpano ja kevyt leikkimielinen vesikuntopiiri. Päälle yhteisillallinen. Hauskaa oli.