Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]


ESB:n joukkue  Kuva: ESB:n kotisivuilta

ESB on joukkueiden Suomen mestari 2015

Talihallissa taisteltiin viikonloppuna seurajoukkueiden Suomen mestaruudesta. Kilpailua isännöi viime vuoden mestari Helsingfors Badminton Club. Tänä vuonna mestaruuden vei Espoon Sulkapallo-Badminton Espoosta. Toiseksi tuli Tapion Sulka Espoosta ja kolmanneksi Östersundom IF Vantaalta.

Joukkue-SM 2015 oli jännittävä aivan viimeiseen otteluun asti: ESB:n mestaruus ratkesi vasta viidennellä kierroksella ja viimeisessä ottelussa HBC:tä vastaan. Ennen sunnuntaina pelattua viimeistä kierrosta ESB:llä, Östersundom IF:llä ja Tapion Sulalla oli kaikilla neljä kokonaisvoittoa, mikä tarkoitti sitä, että mitalit jaettaisiin otteluvoittojen perusteella.

Tämä on kopioitu ESB:n sivuilta: ”Ennen ESB:n ja HBC:n viimeistä sekanelinpeliä, tilanne oli kutkuttava. Mikäli ESB voittasi sekanelinpelin, se ottaisi kultaa, HBC:n voittaessa TS ottaisi kultamitalin. Pelimääriä laskettiin kuumeisesti ennen ottelua ja sen aikanakin, mutta lopulta ESB tuuletti voittajana.”

Mestaruus ratkesi kun ESB:n Iikka Heino ja Inalotta Suutarinen voittivat HBC:n Marko Pyykösen ja Oona Seppälän kahdessa erässä luvuin 21-15, 21-7.

ESB:n joukkueessa pelasivat:

Iikka Heino, Petri Hautala, Mika Köngäs, Arto Lahtinen, Jesper Paul, Heming Lin, Jere Övermark, Oskari Saarinen, Inalotta Suutarinen, Karoliina Latola, Mea Immonen, Ulrika Syrjävaara, Carla Kivikko, Mari Lappalainen, Fan Zheng ja Katja Tapola.

Joukkueen johtajina toimivat Sami Parikka ja Teguh Santoso.

- Pelaajat tekivät aikamoisen työn ja takana on hyvä taistelu. Koko porukka taisteli hienosti loppuun asti, että kyllä joukkueesta saa olla ylpeä, kommentoivat Parikka ja Santoso palkintojenjaon jälkeen.

- Aluksi herätti huolta muun muassa Inalotan nuori ikä ja siinä mielessä kokemattomuus, mutta hän kasvoi todella nopeasti sisään ja kesti paineet hyvin, Parikka kiittelee vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa.

ESB:llä oli myös useampi pelaaja sairastunut, mutta onneksi tilalle tuli viime hetken korvaajia. Joukkueenjohtajat kertovat, että ESB oli ottanut kisoihin teeman: yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta.

- Lähettiin kisaan altavastaajien tilanteesta, mutta otettiin se asenne, että mennään taistelemaan ja tekemään parhaamme. Kun hävisimme ensimmäisen ottelun lauantaina hyvin tiukasti ÖIF:ille 4-3, tajusimme, että jos vain jatkamme hyvää tekemistä, niin tästähän voi tulla vielä jotain, Parikka kuvailee tunnelman kasvamista joukkueessa.

ESB:llä oli myös mukana useita pelaajia kannustusjoukoissa ja tunnelma oli hyvä.

- Asenne oli hyvä alusta asti, mutta toki menestys ja hyvät otteet ruokkivat sitä ja tunnelma kasvoi, Parikka kertoi.

Mutta miten ESB juhlii mestaruuttaan?

- Käymme tänään yhdessä juhlistamassa syömällä ja katsotaan sitten mihin ilta vie. Aamutreenejä ei ole, mutta iltapäivällä jatkuu kyllä ihan normaalisti, Parikka naurahtaa.


Joukkuehopeaa SM-kisoista nappasi siis Tapion Sulka. Joukkueenjohtaja Elina Väisäsen sanoin: "Kyllä hopea maistuu aina paremmalle kuin neljäs sija." Tapion Sulka sijoittui viime vuonna joukku-SM:ssä neljänneksi ja näin ollen paranti tulostaan sijalla. Kuvassa edessä Akseli, keskirivissä vasemmalta Eerika, Marikki, Tuuli, Tony, Zechen, ylärivissä vasemmalta Elina, Henna-Leena, Nella, Roosa, Lasse ja takana Julius. Kuvasta puuttuvat 2 x Mikko, Viivi, Markus ja Aki. Onnittelut ja kiitos TS:n joukkue. Kuva otettu Tapion Sulan Facebookista.

ÖIF:n palkintojenjakokuva julkaistaan tähän pian.

Lopullinen järjestys kuuden joukkueen kesken meni näin:

1. Espoon Sulkapallo-Badminton
2. Tapion Sulka
3. Östersundom If
4. Helsingfors Badminton Club
5. Sulkapalloseura Drive
6. Savon Sulka

Katso kaikkien otteluiden tulokset täältä