Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]ECC 2009 (European Club Championships 2009) Sofia, Bulgaria 24.-28.6.

Vuoden 2008 Joukkueiden suomenmestarina ÖIF oli oikeutettu osallistumaan seurajoukkuiden EM-kisaan, joka tänä vuonna pelattiin sateisessa Sofiassa Juhannuksen jälkeisellä viikolla. Kipailuun osallistui tänä vuonna 20 joukkuetta kahdeksastatoista maasta (Venäjä ja Bulgaria osallistuivat kahdella joukkueella).

ÖIF:n joukkueessa pelasivat Tuomas Nuorteva, Mikko Vikman, Iwo Zakowski, Karoliine Hõim, Emma Sjölund ja Taru Vikman. Paperitöissä paikalla oli Ilkka Hellgren.

Kilapailun joukkueet oli jaettu neljään viiden joukkueen pooliin siten, että jokaisessa poolissa oli kaksi sijoitettua joukkuetta. ÖIF:n poolissa (Group 4) oli muina joukkueina Makedonian INEX-Skopje, Hollannin BV Van Zijderveld Amstelveen, Saksan 1. BC Saarbrücken/Bischmisheim ja Luxemburgin Fiederball IZEG.

Paperillahan ei mitään saa koskaan pelata mutta selkeästi oli nähtävissä, että sekä Makedonia että Luxemburg oli voitettava selvästi ja lisäksi toinen poolin sijoitetuista joukkueista, olihan meidät BE:n ennakkoarvoissa asettettu mahdollisen yllättäjän rooliin ratkottaessa paikkoja puolivälieriin.

Aloitimme kisan keskiviikkona iltakierroksella, jolloin vastaan asettui Makedonian todella nuori joukkue. Aloituksena tavoitteen mukainen voitto puhtaasti 7-0.

Torstaina saimme päiväkierroksella vastaamme poolin toisen sijoitetun joukkeen eli saksalaiset, joita piti myös vähintäänkin kiusata ja mieluusti myös voittaa. Ei se kaukana ollut mutta pakko oli tunnustaa germaanit paremmiksi pelinumeroin 4-3, eli pienimmällä mahdollisella erolla. Voitot meille SN, MN ja NK2 ja niukat tappiot NK1 ja MK2 - vähän parempaa tuuria ja voitto olisi ollut meidän.

Perjantai olikin sitten kahden ottelun päivä, aloitus aamulla hollantilaisia vastaan - olisi ehkä ollut mukavampi säästää tämä illaksi, pelaajat olisivat saaneet jotain muutakin syötävää kuin homeista juustoa ja harmaata kananmunaa :-) Tämä ottelu oli lopulta selvemmin hävitty kuin saksalaisia vastaan vaikkakin Mikko oli lähellä viedä MK1:n kolmenteen erään - Lester Oey voitti toisen jatkopisteillä. Muuten peleissä ei ollut epäselvyyttä voittajista. Meille voitot NK1 ja MK2 - ottelu hollantilaisille siis 5-2.

Perjantain iltaottelu oli lohkon toista etukäteen heikommaksi arvioitua, Luxemburgilaista seuraa, vastaan ja hoituikin puolivälierien kannalta merkityksettömänä otteluna "rutiinilla tavoitteeseen" = 7-0. Lyhin peli 16 minuuttia ja pisin 20, hyvin tasaista siis.

Lohkojen kolmosten (ei jatkoon) otteluita verrattaessa voitanee todeta, että pisteiden perusteella olemme tuon kahdenkymmen joukkueen kilpailun perusteella selkeästi Euroopan yhdeksänneksi paras seurajoukkue. Ja meiltähän puuttui polvivaivainen Noora sekä työesteiden takia kotiin jääneet, Sanni, Pete ja Pekka ;-)

Sanoisin, että ihan hyvin kuitenkin ja erityisesti Emma pelasi yllättäen mukaan peleihin "joutuneena" täysin ennakkoluulottomasti ja hyvin.

Muisteli
Ilkka

Kisan kotisivu
Kisan kaikki tulokset