Suomen Sulkapalloliiton vanhat sivut – uudet löytyvät osoitteesta:www.sulkapallo.fi

[ vanhempi uutinen ] [ uudempi uutinen ]Nuorten kisa Saksan Langenfeldissa 2007

Viisi suomalaispelaajaa osallistui 24 – 26.8.2007 Langenfeldissa, Saksassa järjestettyihin alle 15, 17 ja 19-vuotiaiden nuorten kisoihin. Kisaan osallistui 18 maan edustajia. Huippumaista oli mukana runsaasti pelaajia kuten Englannista, Ranskasta, Hollannista. Tanskasta oli mukana maajoukkueiden lisäksi muutama vahva seurajoukkue. Kisojen suurin luokka oli alle 17-vuotiaat pojat, jossa kaksinpelit aloitettiin jo perjantaina. Alkuperäisestä ohjelmasta poiketen alle 15-luokka pelattiin lauantaina eri hallissa kuin muut luokat, mikä tuotti ongelmia lukuisine hallinvaihtoineen. Perjantaina pelattiin sekanelinpelit välieriin asti valmiiksi.

Suomalaisista onnistuivat parhaiten Akseli Danskanen ja Jenny Nyström, jotka selvisivät 8 parhaan joukkoon häviten finaalin kakkosille ja kakkossijoitetuille Viktor Axelsenille ja Josephine van Zaanelle. Marko Pyykönen ja Nanna Vainio joutuivat taipumaan sveitsiläisparille Thomas Heininger ja Ennia Biedermann toisessa ottelussaan. Parillamme oli kahdessa erässä 10 ottelupalloa, mutta viimeinen piste jäi kuitenkin saamatta! Anton Kaistin perjantai-ilta toi kaksi karvasta tappiota kaksinpelissä ja sekanelinpelissä alle 17 luokassa.

Lauantai alkoi kahden hallin rumballa. Marko Pyykönen selvitti tiensä melko helposti aina 16 parhaan joukkoon, kunnes vastaan tuli ykkössijoitettu Kieran Merrilees Skotlannista. Ajoittain näyttävästä pelistä huolimatta kolmas erä kääntyi skotille. Niin ikään Nanna Vainion eteneminen tyssäsi 16 parhaan joukkoon 1-sijoitetun ja kisan ylivoimaisen voittajan Englannin Panuga Rioun iskuihin. Naisten nelinpeleissä Jenny ja Nanna voittivat hienolla liikkuvalla pelillä ranskalaisparin Marie Manoury ja Audrey Chaillou. Seuraavan ottelun ensimmäinen erä tanskalaisparia Lene Clausenia ja Mette Schoettia vastaan alkoi vauhdikkaasti ja voitokkaasti, mutta pelin edetessä tanskalaiset saivat pelinsä järjestykseen ja ottivat kaksi seuraavaa erää. Akselin ja Antonin nelinpeli alle 17 luokassa oli hyvää vauhtiharjoitusta tulevia koitoksia varten.

Akseli Danskanen ei selvinnyt poolistaan eteenpäin hävittyään kaksi erää jatkopalloilla 9/16 sijoitetulle saksalaispelaajalle. Jenny Nyström selvitti poolinsa kevyesti, mutta ensimmäisessä jatko-ottelussa Rikke Axelssen vei voiton 3. erässä.

Kisan johtaja Günter Joppien toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi vahvalla joukkueella myös ensi vuonna ja lupasi kuljetusten hoituvan vastaisuudessa paremmin. Pelaajille jäi varmasti ”nälkä” tästä kisasta vaikka kävimmekin paikallisessa superhyvässä kiinalaisessa ainakin 5 kertaa syömässä!

Tarkemmat tulokset ovat nähtävissä osoitteessa http://www.fc-langenfeld.de

Kristiina Danskanen